Glutenfreie Stempelkekse - Gluténmentes pecsétes keksz


            
                  Glutenfreie  Stempelkekse

Zutaten:
80 g Butter
1 Dotter,
40 g Zucker,
125 g Mondamin / Maizena / Speisestärke
Vanille


Zubereitung:

Zuerst die Butter mit Eigelb, Zucker und Vanille vermischen, dann  mit dem Speisestärke verkneten.
Ein Backblech mit Backpapier belegen. Backofen auf 170° einschalten.
Walnussgrosse Stücke formen und auf das Blech legen. Mit  dem Keksstempel formen und mit einem Ausstecherring abschneiden. 
Ca. 20 Minuten backen, sie sollen keine Farbe bekommen.
Unbedingt auf dem Blech auskühlen lassen, da sie sehr mürbe sind.




                  Gluténmentes pecsétes keksz

Hozzávalók:
80 g vaj,
1 tojássárgája,
40 g cukor,
125-130 g étkezési keményítő, / Maizena / Mondamin
vanília 
(ha vaníliás cukrot haszálunk, levonjuk a súlyát a cukor súlyából)

Elkészítése:

A tojássárgáját, vaja, cukrot és a vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és eldolgozzuk.
Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, ott dolgozunk tovább.
Bekapcsoljuk a sütőt 170°-ra.
Diónagyságu darabokat gömbölyítünk a tésztából és a tepsire tesszük. Egy keményítőbe mártott  sütipecséttel lenyomjuk, és egy szaggatóval levágjuk a szélét is.  Nekem 16 db lett ebből a mennyiségből, de attól függ, milyen vastagra hagyjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 170°-nál kb. 20 percig sütjük, nem szabad megbarnulnia.
Hagyjuk a tepsin kihűlni, mert nagyon érzékeny, és eltörik, ha melegen le akarjuk venni.


Kommentare