Gefüllte Champignons griechische Art - Töltött gomba görögösen





         Gefüllte Champignons griechische Art

Zutaten: (für 4 Personen)
500 g Champignons,
4 Chalotten,
1 Bund Schnittlauch,
Salz, Pfeffer, 
2 Fleischtomaten,
250 g Feta,
--------------
Öl zum anbraten

Frittierter Scheibenkartoffeln,
Tzatziki

Zubereitung:

Die Pilze nicht waschen! Die Stiele entfernen, aber wenn sie nicht holzig sind, kann man sie verwenden, wenn sie nicht mehr schön fest sind, dann einfach wegschmeissen.
Die Pilze von der Mitte aus enthäuten. Pro Person 5-6 Stück auf Seite legen. Die restlichen Pilze auf kleine Würfel schneiden. Chalotten genauso zerkleinern und die Tomaten auch. Schnittlauch ganz fein schneiden, auch auf die Seite legen. Die Feta auch würfeln und auf Seite legen.
Möglichst 1-2 Stunde vorher den Tzatziki zubereiten und in den Kühlschrank stellen. Vor den Pilzen auch die Kartoffeln schälen und in Scheiben schneiden, auf ein Küchenpapier legen. Gleichzeitig sollte man mit den Pilzen-Braten und mit Kartoffeln-Frittieren anfangen.
Also, die ganzen Pilze in einer heisse Pfanne mit Olivenöl von beiden Seiten scharf anbraten. Auf ein Teller mit Küchenpapier legen. Die zerkleinerten Zwiebeln in die Pfanne geben, rösten. Dann kommen die Pilzwürfeln dazu und schliesslich die kleine Tomatenwürfeln. Jetzt salzen und pfeffern, den Schnittlauch dazugeben. Die Pfanne vom Herd nehmen und den Käse dazugeben. 
Inzwischen sind hoffentlich die Kartoffeln auch fertig.
Kann man Servieren.  Die Pilze legen wir auf Teller an. Mit einem kleinen Löffel verteilen wir die Füllung. 
Die Scheibenkartoffeln geben wir auch auf die Teller und auch ein 1-2 Löffel Tzatziki.




                     Töltött gomba görögösen

Hozzávalók: ( 4 főre)

500 g champignon-gomba,
250 g Feta-sajt,
4 salott-hagyma,
2 húsos paradicsom,
1 csomó snidling,
só, bors,
-------------------------
olaj a sütéshez,
sült burgonya szeletek,
caciki,

Elkészítése:

A gomba elkészítése előtt előkészítjük a burgonyát és majd a gombasütéssel egyideüleg  kezdjük sütni. A cacikit már pár órával előtte elkészíthetjük. (recept a blogban található)

Nem mossuk meg a gombát!!
Kihúzzuk a szárát és lehúzzúk a héját. Nagyságától függően kiszámítjuk, hány db jut egy före...úgy 5-7 db
A többiből töltelék készül. Tehát a tölteni valókat félretesszük, a többit kicsi darabkákra szeljük.
Ezután felszeljük a hagymát is, a sajtot is és a paradicsomot is kis kockákra, a snidlinget is aprítjuk. Indulhat a főzés...jobban mondva a sütés, mert innen már gyorsan megy.
Egy bevont serpenyőt megmelegítünk. Beleöntünk egy kis olívaolajat és megsütjük a gombafejeket szép pirosra, mindkét oldalról. Egy tányérra, konyhapapírra rakjuk őket.
A serpenyőbe dobjuk az aprított hagymát, megpiríjuk.  Hozzáadjuk a gombát is...mivel minden nagyon kicsire van aprítva, így pillanatok alatt minden kész... most a paradicsomot adjuk hozzá, majd lezárjuk a lapot a serpenyő alatt...Igy most már csak a maradék meleggel dolgozunk. Befűszerezzük egy kis sóval, borssal, rádobjuk a snidlinget, átforgatjuk, majd utólsónak a Fétát.
Ezalatt a burgonya is kisült, így tálalhatunk is. 
A gombafejek tetejére halmozzuk a tölteléket és azonnal az asztalra lehet tenni.
Sült burgonya és tzatziki illi hozzá, de adhatjuk előételnek is, akkor elhagyjuk a burgonyát.





Kommentare