Fleischsalat - Hús-saláta













                               Fleischsalat

Zutaten:

400 g Aufschnitt/ 
Schinkenwurst, oder Lyoner,
5-6 Stück Cornichons,
2-3 EL Cornichons-Flüssigkeit,
150 g Mayonnaise (selbstgemacht, oder gekauft) 
150 g Sauerrahm,
2 KL Dill,
1 KL Petersilie,
Salz, Pfeffer,
(eventuell, 2 hartgekochte Eier)

Zubereitung:

Die Wurst ganz dünn und fein schneiden. Die Gurken auch zuerst in Scheiben, dann in Streifen schneiden, aber schön fein.
Normalerweise kommen keine Eier dazu, aber passt sehr gut rein.
Alles miteinander vermischen und abschmecken.  Für ein paar Stunden in den Kühlschrank kalt stellen.





                               Hús-saláta

Hozzávalók:

400 g jó minőségü  felvágott, mindegy, hogy párizsi, vagy milyen, amit szoktunk használni,
5-6 savanyú uborka,
2-3 ek uborka-lé,
150 g majonéz, 
150 g tejföl,
só, bors,
2 kk aprított kapor, 
1 kk aprított petrezselyem,
(esetleg 2 főtt tojás, de nem muszály)

Elkészítése:

A felvágottat szép vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk.
Az uborkákat szintén így aprítjuk fel.
Elkészítjük a majonézt, vagy használunk készen vettet. 
(a majonéz elkészítése megtalálható a blogban, a tojássalátánál.)
Mindent összekeverünk, befűszerezzük. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. 








Kommentare