Knabberzeug / 2 x salzige Kekse - Sós sajtos kekszek kétféle változatban




               Knabberzeug / 2 x salzige Kekse

1.

Kartoffelmehlplätzchen mit Käse

Zutaten:

300 g Stärkemehl (angegeben ist Maniokmehl, aber ich habe stattdessen Kartoffelstärke  genommen.)
120 g Wasser,
120 g Milch,
100 ml Öl,
1 Ei,
1/2 KL Salz,
100 g geriebener Käse ( nach Wahl)
100 g geriebener Parmesan-Käse

Zubereitung:

Mit einer Küchenmaschine alles miteinander gut verrühren. In eine Klarsichtfolie wickeln und für mindestens 1 Stunde in den Kühlschrank legen. 
Dann Backofen auf 180° einschalten.
Auf einen mit Backpapier belegtes Brett die Teigkugeln legen, oder mit Hilfe einem Kaffeelöffel kleine Haufen legen. In 30 Minuten fertigbacken.

2. Gorgonzola-Pistazien-Plätzchen

Zutaten:

70 g Butter,
50 g gemahlene Pistazie,
1 Ei,
100 g Schimmelkäse / egal ob Gorgonzola, oder anderer Blau Schimmelkäse,
180 g Mehl,
45 g Olivenöl,
1 Prise Salz,

Zubereitung:
Alle Zutaten gut miteinander verkneten. In eine Frischhaltefolie packen und für 1 Stunde in den Kühlschrank legen. 
Backofen auf 180° einschalten.
Den Teig auf einen bemehltes Brett legen und ausrollen. Mit Plätzchenausstecher beliebige Formen ausstechen.
Auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen und bei 180° fertigbacken.

Beide Kekse sollte man luftdicht aufbewahren. Sie kann man sehr gut für Apéro - Aperitif servieren.






           Sós sajtos kekszek kétféle változatban

1. Burgonyakeményítős sajtos kekszek

Hozzávalók:

300 g burgonya keményítő,
120 ml víz,
120 ml tej,
100 ml olívaolaj,
1 tojás,
1/2 kk só,
100 g reszelt sajt,
100 g parmezán sajt,


Elkészítése:

Mindent egymással jól összegyúrjuk és fólpackba csomagoljuk.
Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt bekapcsoljuk 180°-ra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kigolyózott, vagy egy kiskanál segítségével kupacokba rakott tésztát. 
180°-on  30 perc alatt szép zsemleszínüre sütjük.

2. Pisztáciás-kéksajtos kekszek

Hozzávalók:

50 g darált pisztácia,
70 g vaj,
1 tojás,
100 g kéksajt, ( mindegy hogy gorgonzola, vagy márvány, vagy ki mit használ)
45 g olívaolaj,
180 g liszt,

Elkészítése:

Mindent összekeverünk és jól kidolgozunk. Egy fólpackba csomagolva legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra.  
A tésztát egy lisztezett deszkára tesszük, kisodorjuk és tetszés szerint kiszúrjuk.
180°-os sütőben sütjük. Ne barnuljon meg. Ha a szélein egy kicsit pirul, már jó is.

Mindkét kekszet légmentesen tároljuk. 










Kommentare