Tapenade / Olivencreme -Tapenade / Olívakrém





                      Tapenade / Olivencreme

Story:

Ich habe erstmal diese Köstlichkeit in Frankreich auf einen Markt  probiert.  Es gibt 2 verschiedene, dunkle und helle Tapenade . (französisch ausgesprochen : tapnad)
Nicht  jedermanns Sache ist die Tapenade. Sie ist voll mit Küchenkräutern, voll mit Geschmack...aber wer Oliven mag...wird Tapenade lieben!

Zutaten:
1 Glas abgetropfte eingemachte Oliven, (egal, ob schwarze, oder helle, aber nicht die gefüllte Oliven und aufpassen, ohne Steine kaufen.)
7 g Rosmarin,
4 g Basilikum,
4 g Oregano, 
50 g gutes Olivenöl,
25 g Kapern,
4 Stück Anschovis aus dem Glas,
Pfeffer, (kein Salz)

Alles in eine kleine Schüssel geben und mit einem Stabmixer, richtig gut pürieren.
Für wenigstens 2-3 Stunden vor dem Servieren in den Kühlschrank legen. 
Zugedeckt mit wenig Olivenöl bedeckt kann man die Tapenade wochenlang  im Kühlschrank aufbewahren.



            
                    Tapenade / Olívakrém

Story:
Először életemben egy francia piacon kóstóltam ezt a finomságot.
Kiejteni mint:  Tápnád
Létezik fekete és világos olívakrém, mindkettő nagyon finom, mindkettőt egyformán kell elkészíteni. Nagyon intenzív az íze, hiszen nagyon sok szárított fűszernövény jön bele. 
Aki szereti az olívabogyót, ezt imádni fogja.  A hozzávalókat nem szoktam mérni, ne ijedjetek meg, ha soknak tűnik... én mérés nélkül szoktam evőkanálszámra hozzáadni...

Hozzávalók:

1 üveg elrakott olívabogyó, (mindegy, hogy milyen színű, a lényeg, hogy mag nélküli és ne töltött legyen)
7 g rozmaring,
4 g bazsalikum,
4 g oregánó, 
fontos, hogy mindegyik szárított legyen!
25 g kapribogyó, (eltett, üvegből)
4 db szardella, (olajban eltett,  kis üvegben kapható), vagy Anchovinak is hívják,
darált feketebors,

Elkészítése:

Mindent egy kis tálba mérünk és egy botmixerrel pépesítjük. Kóstoljuk meg közben, a rozmaring  tű-leveleit nem szabad érezni.
Kb. 2-3 órával a tálalás előtt tegyük hűtőbe. Egy üvegben jól lezárva, egy kis olivaolajjal a tetején több hétig is eláll a hűtőben.




Kommentare