Mediterraner Kartoffelauflauf mit Salbei - Mediterrán rakott zöldséges-burgonya zsályával
Mediterraner Kartoffelauflauf mit Salbei
Zutaten: (für 4 Personen)
500 g Kartoffeln,
1 Zucchini,
1 Aubergine,
2 blaue Zwiebeln,
1 kalifornische Paprika,
2 Tomaten,
200 g Kochschinken,
100 g Bacon,
ca. 25 Blätter Salbei,
Salz, Pfeffer,
ca. 2 EL Mehl,
Olivenöl,
ein paar Flocken Chili,
250 g Sauerrahm,
1 Dotter,
50 g Parmesan-Käse gerieben,
100 g Feta,
150 g geriebene Käse,
Zubereitung:
Kartoffeln kochen, auskühlen lassen und schälen.
Gemüse putzen und alles auf Scheiben schneiden. Die Auberginenscheiben reichlich salzen. Nach 5 Minuten zwischen 2 Küchenpapier gut abtrocknen.
Eine Pfanne heiss werden lassen, dann Olivenöl reingeben.
Alle Gemüsesorten mit ein wenig Öl bestauben und nacheinander scharf anbraten. In eine Schüssel aufeinander legen.
Zuletzt werden die Schinken-und-Baconwürfel angebraten.
In eine Pfanne eine Reihe geschnittene Kartoffeln legen, (hälfte von den Kartoffeln) dann die Hälfte von den gebratenen Schinken-Bacon-Mix darauf verteilt. Die Hälfte von den Salbeiblätter drauflegen. Jetzt kommen die Zwiebeln, Tomaten und die gebratenen Paprika darauf. Auf diese Schicht verteilt man den Fetawürfeln. Bitte Salz und Pfeffer nicht vergessen. Dann nochmal eine Schicht von den restlichen Kartoffeln drauf, die Schinken und wieder Salbei. Oben drauf kommen die Auberginescheiben. Auf diese Schicht legt man eine dünne Schicht von geriebenen Parmesan-Käse. Die angebratenen Zucchini verteilt man oben drauf. Zum Schluss kommt noch der Sauerrahm und noch der geriebene Käse.
Im vorgeheizten Backofen ca. 30-35 Minuten schön knusprig backen.
Mediterrán rakott zöldséges-burgonya zsályával
Hozzávalók: (4 főre)
500 g burgonya,
1 cukkini,
1 padlizsán,
2 lila hagyma,
1 kaliforniai piros paprika,
2 paradicsom,
2 ek liszt,
olívaolaj a sütéshez,
só, bors,
egy pici erős fűszer,
50 g parmezán sajt,
100 g Feta sajt,
100 g reszelt sajt,
250 g tejföl,
kb. 25 zsálya levél
Elkészítése:
Először a burgonyát megfőzzük héjában, kihűtjük, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, és megmossuk, majd felszeljük mind karikára.
A padlizsánkarikákat besózzuk, majd pár perc után egy konyhapírral alaposan leitatjuk. Minél kevesebb víz van benne, annál kevésbé szívja meg magát olajjal a serpenyőben.
Minden zöldségfélét behintünk egy kis liszttel majd sorban, forró serpenyőben egymás után kisütjük őket. Először a padlizsánt, aztán a cukkinit, majd a paprikát, paradicsomot és hagymát is. Egy kis tálba rakjuk őket egymásra, mert amikor majd rakjuk, akkor fentről fogjuk kezdeni . A végén megsütjük egyszerre a felkockázott sonkát és bacont is.
Egy tűzálló tálba rakjuk egymásra a sorokat. Első sor a fele burgonyából lesz, arra rakjuk a sült sonka felét, majd a zsályákat. A tálból rakjuk a sorban lévő zöldségeket. Paprikát, paradicsomot és hagymát, majd a tetejére rámorzsoljuk a Fétát. Sózzuk, borsozzuk. Most újra egy sor burgonyát fektetünk rá. Erre megint sonka, zsálya kerül és egy sor padlizsán. A padlizsánt is sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a reszelt parmezánsajttal. Erre az utolsó sor zöldség jön, a cukkinik, majd rá elosztjuk a kikevert tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200°-on kb. 30-35 percig sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen