Fenchel Tarte - Édeskömény Tarte



                             
                                Fenchel Tarte

Zutaten: (Als Vorspeise für 6, als Hauptspeise für 3 Personen)

300 g Mehl,
100 g weiche Butter,
1 Ei,
1 Prise Salz,
-------------------

125 g Mozzarella,
4 Schalotten,
2 grosse, oder 3 kleine Fenchelknollen,
2 Zehen Knoblauch, 
ca. 15-20 Cocktailtomaten,
1 Schuss Weisswein,
1/2 KL Oregano, 
Salz, Pfeffer,
paar Flocken Chili,
gutes Olivenöl

Zubereitung:

Für den Mürbeteig alle Zutaten zusammenknoten, in eine Klarsichtfolie wickeln und für 20-30 Minuten in den Kühlschrank legen.
Die Fenchelknollen waschen, Strunk rausschneiden, dann länglich in Scheiben schneiden.  ( Die kleine, frische, grüne Endstücke abzupfen, auf die Seite legen)
Schalotten, Knoblauch schälen und grob schneiden. Hälfte der Tomaten vierteln.   Eine beschichtete Pfanne heiss werden lassen, 2-3 EL Olivenöl reingeben. Die Schalotten anbraten, Knoblauch und Tomatenwürfeln dazugeben und durchschwängen.  Die Fenchel dazugeben, anbraten und mit einem Schuss Weisswein ablöschen.
Die Gewürze, Salz, Pfeffer, Chili dazugeben und zugedeckt ca. 3-4 Minuten dünsten.  
Backofen auf 150° einschalten.
Den Teig ausrollen, in eine gebutterte Tartenform geben.  Bei 150° ca. 15 Minuten anbacken.
Den Mozzarella in kleine Stücke schneiden. In den vorgebackenen Teig verteilen. Die vorgegarten zutaten darauf schön verteilen, die Fenchelgrünstücke genauso. Die restlichen Cocktailtomaten halbieren und oben darauflegen. Mit Oregano bestreuen, 3-4 EL Olivenöl darübergiessen und zurück in den Backofen schieben. Weitere 25-30 Minuten backen.
Möglichst heiss servieren. 







                          Édeskömény Tarte

Hozzávalók:

300 g liszt,
100 puha vaj,
1 csipet só,
1 tojás,
--------------
125 g Mozzarella,
2 nagyobb, vagy 3 kicsi édeskömény,
4 db salott,
2 gerezd fokhagyma,
1 löttyintés száraz fehér bor,
kb. 15-20 db koktélparadicsom,
só, bors, 
1 csipet erős fűszer,
1/2 kk oregáno,
olívaolaj,

Elkészítése:

A tésztához mindent kimérünk és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 20-30 percre hűvösre tesszük.

Az édesköményt megmossuk, kivágjuk a torzsáját, hosszában elszeljük, a végein lévő friss zöld hajtásokat levágjuk, félretesszük. A salottokat és fokhagymát is megtisztítjuk, durvára szeljük.  A paradicsomok felét negyedeljük.
Felforrósítunk egy serpenyőt és beleteszünk 3-4 ek olívaolajat. Először a hagymát pirítjuk meg, majd hozzádobjuk a paradicsomokat és a fokhagymát is. Egy párszor átforgatjuk, majd az édesköményszeleteket adjuk bele.  Ezeket is kissé megpirítjuk majd nyakonöntjük egy löket fehérborral.  Befűszerezzük sóval, borssal és egy kis erős fűszerrel. Lefedve pároljuk kb. 4-5 percig.
A sütőt bekapcsoljuk 150°-ra.
A tésztát vékonyra kerek alakúra nyújtjuk és egy kivajazott tarte-formába rakjuk.  
A 150°-os sütőben kb. 15 percig elősütjük, majd kivesszük a sütőből.
Apró kockákra szeljük a Mozzarellát és a tészta tetejére tesszük.
A dinsztelt zöldségeket elosztjuk a tarte-on ( kiejtve : tárt-on), úgy, hogy az édesköményeknek a szélesebb végei nézzenek kifelé. A maradék paradicsomot elfelezzük és rárakjuk. A zöld édesköményhajtásokat is elosztjuk rajta. Megszórjuk oregánóval és meglocsoljuk  3-4 ek olívaolajjal. 
Visszatesszük a forró sütőbe és még további 25-30 percig sütjük.



Kommentare

Kommentar veröffentlichen