Als der Mozzarella mit der Tomate.......- Amikor a Mozzarella a paradicsommal......


           Als der Mozzarella mit der Tomate.......


Zutaten:

150 g Mozzarella,
50 geriebenen Käse,  (Pizza-oder-Gratin-Käse)
2 Eier,
100 g Mehl,
Salz, Pfeffer,
Muskatnuss,
Semmelbrösel,
Oel zum ausbacken,
----------------------------
1 grosse Ochsenherz Tomate,
Basilikumblätter,
Salz,
Olivenöl,
Balsamicoessig,

Zubereitung:

Den Käse, die Eier in eine Zerkleinerermaschine geben und gut zerkleinern, dann das Mehl und die Gewürze dazugeben. Ca. 15 Minuten ruhen lassen.
Ca. wahlnussgrosse Kugeln formen, in Semmelbrösel wälzen und in heissem Oel frittieren. 
Die Tomate waschen und mit einem Schneidemaschine hauchdünne Scheiben schneiden. Wie ein Carpaccio auf den Tellern verteilen. Mit Salz, Oel und Essig würzen, dann zum schluss die Basalikumblätter und die Mozzarellakugeln drauflegen. Sofort servieren.


      Amikor a Mozzarella a paradicsommal......

Hozzávalók:
150 g Mozzarella sajt,
50 reszelt, fűszeres sajt, ( pizzasajt) 
2 tojás,
100 g liszt,
só, bors,
zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez,
 -------------------------
1 nagy ökörszív paradicsom, vagy más húsos fajta,
bazsalikom leverelek,
só, 
balzsamecet, 
olívaolaj,


Elkészítése:
Egy késes aprítóba beletesszük a sajtokat és a tojásokat, finomra pépesíjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket és ezzel is jó simára mixeljük.
Kb. 15 percre félretesszük pihenni.
Ezután egy tányérba teszünk egy kis zsemlemorzsát. A sajtmasszából kb. diónyi nagyságu golyókat formálunk és megforgatjuk a prézliben. Forró, bő olajban sütjük.
A paradicsomot nagyon vékony szeletekre szeljük. Két tányérra körbe-körbe rakjuk a szeleteket. Megsózzuk, meglocsoljuk tányéronként kb. 1 kk balzsamecettel és 2 kk olívaolajjal. Rátesszük a bazsalikomleveleket és a sajtgolyókat is.  Melegen tálaljuk. ( de hidegen is finom) 


Kommentare