Pizza-Waffeln - Pizzás gofri


                           Pizza-Waffeln

Story:
Bei der Hitze möchte man eigentlich nichts kochen, backen und auch nichts schweres essen. Deswegen habe ich mir gedacht, sollte man mal was Anderes ausprobieren. So ist dieses Rezept entstanden. Meinem Mann hat auch sehr gut geschmeckt...es hat  sehr gut zu einem Glas Bier gepasst.


Zutaten:
300 g Mehl,
5-6 g Salz,
360  ml Wasser - oder Mineralwasser mit Kohlensäure,
1 Ei,
1 gehäufte TL Backpulver,
50 g weiche Butter,
100 g geriebene Käse ,
100 g gewürfelte Schinken,
30 g (5-6 Stck.) getrocknete Tomaten
2-3 Zweige Oregano,
2-3 Zweige Basalikum,
2-3 EL Olivenöl

Zubereitung:

Den Teig zusammenrühren. Den Käse und Schinken dazumischen:
Küchenkräuter, die getrockneten Tomaten mit dem Oel in einem Zerkleinerer fein hacken und zum Teig mischen.  Man sollte ca. 30-60 Minuten ruhen lassen.
Wenn man keine frisch Kräuter hat, kann man natürlich auch getrocknete Küchenkräuter verwenden.
Dann mit der Waffelesen frisch ausbacken.


                                 Pizzás gofri

Story:
 Ebben a hőségben nincs mindig kedvünk sütni, főzni...de még enni sem úgy, mint máskor. Így született ez a gofri recept...jó lett volna pizzát enni, de nem akartam bekapcsolni a sütőt...ich csak a gofrisütőt kapcsoltam be...férjemnek is nagyon ízlett...egy korsó sör mellé....

Hozzávalók:
300 g liszt,
5-6 g só,
1 tojás,
360 g víz, vagy szódavíz,
1 púpozott kk sütőpor,
50 g vaj,
30 g (5-6 db) szárított paradicsom,
2-3 szál oreganó,
2-3 szál bazsalikom,
100 g kiskockákra szelt sonka,
100 g reszelt zsíros sajt,
2-3 ek olívaolaj


Elkészítése:

A tésztát összekeverjük. Beletesszük az aprított sonkát és a reszelt sajtot. A zöld fűszernövényeket, a paradicsomot az olívaolajjal egy késes aprítóban felaprítjuk, szintén a tésztába tesszük.  30-60 percig hagyjuk állni, majd forró gofri-sütőben ropogósra sütjük. Ha nincs friss fűszernövényünk, tegyünk bele szárítottat, vagy pizza- fűszerkevereréket.




 

 

Kommentare