Hänchen Tortilla - Csirkés Tortilla








                                                         Hänchen Tortilla

Zutaten für den Teig: (8 Stück)

380 g Mehl,
200 g warmes Wasser,
8 g Backpulver,
60 g Maisöl, (neutrales...kein Olivenöl)
------------------------------
 Für die Füllung:

500-600 g Hänchenbrust,
1 Dose  gehackte Tomaten,
1 Dose Mais,
1 Dose Chili-Bohnen, (bei mir ist nicht drinn)
2-3 Zwiebeln,
2 Möhren, (bei mir ist nicht drinn),
Salz, Pfeffre,
Chili,
Oel zum Anbraten,
1 Becher Sauerrahm,
1 Becher Yoghurt, 
1 Zitrone,
Salat nach Wahl,

Zubereitung:

Für die Tortillas: die ganzen Zutaten in eine Schüssel geben. (braucht man keine  Maschine zum kneten, es geht auch ohne ruck-zuck)
Alles gründlich zusammenkneten. Von der Schüssel nehmen und auf ein nicht bemehltes Brett legen. Auf 8 Stück teilen. Ich habe sie gewogen, jedes wiegt ca. 80-81 g.
Die Teile nacheinander rund formen und schleifen. Zugedeckt ca. 10 Minuten ruhen lassen. 
Eine grosse, beschichtete Pfanne heiss werden lassen. ( 28∅) Die Teigkugeln flachdrücken und mit einem Wellholz schön rund auswellen. 
In der Pfanne von beide Seiten ca. 2-3 Minuten backen. (ohne Oel)
Rausgenommen sofort in ein Küchentuch schlagen, damit sie nicht austrocknen.  ( man kann solange den nächsten Teig auwellen, bis der eine in der Pfanne ist)

Für die Füllung:
Die nötige Gemüsesorten vorbereiten: Zwiebeln schälen, schneiden, Möhren ind dünne Streifen schneiden, die Konservdosen abtropfen lassen. Salat waschen, abtropfen lassen.
Das Fleisch waschen, in Streifen schneiden. Mit Salz, Pfeffer, bisschen Paprikapulver und Chili würzen.  In der noch heisse Pfanne kurzbraten. ( am besten in 2 Portionen, damit sie keine Flüssigkeit verlieren)
Das Fleisch rausholen und bei Seite legen.
Die Zwiebeln  in dünne, halbe Scheiben schneiden. In der Pfanne nach dem Fleischbraten in 1-2 EL Oel knusprig, braun braten. Dann rausholen und auf Seite legen.
Mit der heissen Pfanne arbeiten wir weiter: Die Möhren anbraten, dazu die Bohnen und Mais geben und auch anbraten. Die Tomaten dazugeben, würzen und solange köcheln, bis eine schöne dicke Sauce entsteht. Rausnehmen und  auf Seite legen.
Für die Sauerrahm-Sauce  den Sauerrahm mit dem Yoghurt mischen, mit Salz, Pfeffer, Chili und ein wenig Zitronensaft würzen. (eventuell noch mit Küchenkräutern)
Alles auf den Tisch stellen und jeder sollte seine Tortilla selber füllen.

 

                                          Csirkés Tortilla

Hozzávalók: (8 db.-hoz)

380 g liszt,
200 ml meleg víz,
60 g olaj, (nem olíva)
8 g sütőpor
----------------------- 
A töltelékhez:
500-600 g csirkemell,
1 konzerv chilis bab, (az enyémben nincs)
1 konzerv kukorica,
1 konzerv aprított paradicsom,
2 db sárgarépa, (az enyémben nincs) 
2-3 db vöröshagyma, 
só, bors,
chili, vagy más erős fűtszer,
olaj a sütéshez,
1 pohár tejföl,
1 pohár joghurt,
1 citrom, 
esetleg fűtszernövények,
tetszés szerint saláta, paprika, stb.
-------------------------------

Elkészítése:
A tortillákhoz: Egy tálban mindent összekeverünk és gyorsan, simára  gyúrjuk. Nem kell hozzá gép, nagyon egyszerűen és gyorsan megy. Egy nem lisztezett deszkára borítjuk és nyolc felé osztjuk. ( én kimértem őket, 80-81 grammos darabok lettek)
Golyószerűtre formázzuk, majd a deszkán tenyerünk alatt ki is gömbölyítjük őket. (ugyanúgy mint a kelt tésztánál)
Letakarva hagyjuk kb. 10 percig pihenni.  
Egy nagy, bevont serpenyőt megforrósítunk. (28 cm ∅) A tésztákat egymás után kisodorjuk és mindegyik oldalán 2-3 percig sütjük.
Egy tiszta konyharuhába tesszük és rögtön betakarjuk őket, hogy ne száradjanak ki.
A töltelékhez:
Ugyanazzal a forró serpenyővel dolgozunk majd tovább.
Előkészítjük a hozzávalókat: (én addig előkészítettem mindent, amig pihent a tészta)
A húst megmossuk, vékony csíkokra szeljük és fűszerezzük: sóval, borssal, pici pirospaprikával és chilivel.
A konzerveket lecsepegtetjük (a paradicsom kivételével).
A hagymát megtisztítjuk, vékony félkör alakú szeletekre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és vékony csíkokra szeljük, esetleg a nagyluku reszelőn lereszeljük... ki hogy szereti. (én teljesen elhagytam, mint a babot is)  A salátát szintén megmossuk és lecsepegtetjük.
Tehát, ha kisült az utolsó Tortilla, rögtön süthetjük a forró serpenyőben a csirkehúst. Csak 1-2 kanál olajat tegyünk alá és a legjobb két adagban sütni, hogy ne engedjen vizet. Szép pirosra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Most a hagymát pirítjuk meg ugyanígy szép pirosra. Azt is kiszedjük és félretesszük.  A forró serpenyőbe most ismét teszünk egy pici olajat és a sárgarépát pirítjuk meg benne. Egy pár perc múlva hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és babot. Ezeket is megpirítjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomot is. Befűszerezzük sóval, borssal, chilivel, majd addig sütjük az egészet, amíg szépen be nem sűrűsödik. Szintén kiszedjük egy kis tálkába és félretesszük. 
A tálaláskor mindent az asztalra teszünk és mindenki megtöltheti a saját tányérján a tortilláját.

 



































Kommentare