Griechischer Zucchinipuffer mit Tsatsiki - Görög cukkínistócsni cacikivel

 
 
 
 
        Griechischer Zucchinipuffer mit Tsatsiki
 
Zutaten:
 
400 g Zucchini, ca. 3 Stück,
Salz,
200 g Feta
3 Eier,
150 g Mehl,
Salz, Pfeffer,
frisch geriebene Muskatnuss,
3 Zehen Knoblauch
-------------------------
Oel zum Braten 
 
Tsatsikirezept ist schon im Blog zu finden. Zuerst sollte man den Zubereiten, damit er noch im Kühlschrank zusammenreifen kann.
 
Zubereitung:
 
Die Zucchinis waschen, die Endstücke abschneiden und reiben. In eine Schüssel geben und gründlich einsalzen.
Den Käse in einen Zerkleinerer geben und mit den Eiern und Knoblauch pürieren. Nach paar Minuten kann man den Zucchini ausdrücken, mit den Käse, Mehl zusammenmischen, würzen.
In eine Pfanne auf heissem Oel ausbraten. Möglichst nicht auf der höchsten Stufe schalten. Die Küchlein werden schnell durch, aber wenn es zu heiss ist, wird von innen roh und von aussen verkohlt.
Mit einem Löffel die Masse in das Oel geben, flachdrücken und rundformen.  Nach dem ausbraten die Küchlein auf ein Zewa abtropfen lassen.
Mit Tsatsiki servieren.
 
 
 
 
 
                Görög cukkínistócsni cacikivel

 

3 db közepes nagyságú cukkini (kb 400 g),
200 g Feta sajt,
3 tojás,
só, bors,
frissen őrölt szerecsendió,
150 g liszt
---------------------------
olaj a sütéshez
 
A cacikit kell először elkészíteni. Receptje már megtalálható a blogban.
 
Elkészítése:

A cukkínikat megmossuk, levágjuk a végeit és lereszeljük. Egy tálba tesszük és alaposan besózzuk. Igy hagyjuk állni, amíg a többit előkészítjük. A Feta sajtot, 3 tojassal egy elektromos aprítóba tesszük, hozzáadhatjuk rögtön a fokhagymát is. Addig turmixoljuk, amíg  szép homogén massza nem keletkezik. (Lehet botmixerrel is)   Ezt a folyékony masszát átöntjük egy kis tálba és hozzárakjuk a jó erősen kinyomott cukkinit, majd 150 gr lisztet. Borssal, sóval , daralt szerecsendióval  fűszerezzük.
Jol átkeverjük.
Lehet rögtön sütni, vagy előkészíteni és pár óra múlva sütni.
Tehát egy púpos evőkanálnyi masszát  forró olajba tesszünk és ellapítjuk, körformájúra formáljuk. Nagyon hamar sül, ne a legerősebb fokozaton süssük, mert akkor belül nyers marad, kivül meg megég.  
Konyhapapírra helyezzük, hogy a felesleges olajat leszívja.
Cacikivel tálaljuk.

Kommentare