Gefüllte Zucchiniblüten - Töltött cukkínivirágok

                

                       Gefüllte Zucchiniblüten

Zutaten: 
10 Zucchiniblüten,
75 g Mozzarella,
10 Stück Anchovis,
-----------------------
Tempura:
80 ml trockene Weisswein,
1 Ei,
60 g Stärke,
60 Reismehl, (oder normales Mehl)
Salz, Pfeffer,
frisch gemahlene Muskatnuss,
1/2 KL Backpulver,
(eventuell Chili)
---------------------------
reichlich Oel zum frittieren

Zubereitung:

Die Zucchiniblüten waschen und von innen die den Stempel ausbrechen. Den Käse teilen und mit den Anchovi zusammen in die Blüte schieben. 
Für die Tempura alles mischen und paar Minuten quellen lassen.
Oel zum frittieren erhitezen. Die Blüten durch die Tempura ziehen und sofort frittieren.
Auf dem Bild sieht man noch Zucchinischeiben und Salbeiblätter in Tempura frittiert....die sind  auch super lecker.




                            Töltött cukkínivirágok

Hozzávalók:

10 db cukkínivirág,
75 g Mozzarella sajt,
10 db Anchovi - kis üvegben kapható sózott halacskák olajban eltéve,
---------------
a tempúrához:
80 ml száraz fehér bor,
1 tojás,
60 g keményítő,
60 g rizsliszt,
só, bors,
frissen reszelt szerecsen dió,
(esetleg kis erős fűszer)
1/2 kk sütőpor
-----------------------
olaj a sütéshez

Elkészítése:

A cukkínivirágokat megmossuk, a bibéjét kitörjük és lecsepegtetjük.
A tempúrához minden összekeverünk és hagyjuk pár percig, hogy kicsit megdagadjon. (palacsintatészta sűrűségü kell, hogy legyen)
A sajtot daraboljuk és minden virágba teszünk egy darabot összefogva egy darabka hallal.
Felforrósítjuk az olajat.  A virágokat áthúzzuk a tempúrán és rögtön a forró olajba tesszük.
A képen látható még sült cukkíni is és sült zsálya-levelek. Nagyon finomak ezek így elkészítve, de  mindenféle zöldséggel érdemes kipróbálni. Finom és gyors köret.



 

Kommentare