2X Hänchennuggets + 2X Dips - 2X csirke nuggets + 2X szósz



                        2X   Hänchennuggets + 2X  Dips

Zutaten:

1 kg Hänchenbrust,
3 Eier,
Mehl,  + Stärke,
Semmelbrösel,
Panko,
50 g Sesam,
50 g Cornflakes, (ungesüsst)
Salz, Pfeffer, 
Rote Paprikapulver,
ein paar Flocken Chili,
--------------------------
100 g Sauerrahm,
100g Yoghurt,
100 g Magerquark,
1/2 Schlangengurke,
Salz, Pfeffer,
2 KL Weinessig,
2 KL Olivenöl,
1 Zehe Knoblauch, gerieben,
1/2 KL Dill,
-----------------------------
150 g Ketchup (ohne Zusatz-und-Konservierungstoffe)
2 EL Mangochutney,
1 KL Currypaste, 
Salz, Pfeffer,
1/2 -1 KL Sambal-Olek, oder etwas anderes Scharfes,


Zubereitung:

Zuerst für die Sossen:
Für die rote Sauce:
alles miteinander gut vermischen und für 1-2 Stunden in den Kühlschrank stellen.
Für den Tzatziki:
Gurke waschen, fein reiben und salzen.  Die restlichen Zutaten in eine kleine Schüssel geben, dann die Gurken gründlich ausdrücken und vermengen. Nochmals abschmecken und zugedeckt in den Kühlschrank stellen.

Das Fleisch waschen, abtrocknen. Zuerst auf Streifen, dann beliebig auf Stücke schneiden. Alles Salzen und Pfeffern.
Die Hälfte auf die Seite ziehen auf dem Brett und auf diese Fleischstücke auch ein wenig Paprikapulver und ein wenig Scharfes Gewürz verteilen.  Diese Stücke dann in Mehl-Stärke, Eier-Sesam-Gemisch, dann in Panko, oder Semmelbrösel wenden.
---------------
Das andere Hälfte vom Fleisch auch zuerst mit Mehl, dann Eier und zuletzt in Cornflakes-Semmelbrösel-Gemisch wenden. Dazu die Cornflakes ein bisschen kleindrücken.

Die Nuggets in heissem Oel frittieren und auf Küchenpapier abtropfen lassen. 


 
                                    2X csirke nuggets + 2X szósz

Hozzávalók:

1 kg csirkemell,
3 tojás,
liszt, keményítő,
50 g szézám,
pankó és zsemlemorzsa,
50 g Cornflakes, (nem cukrozott)
só, bors,
1-2 gerezd fokhagyma, (itt elhagytam)
pirospaprika,
egy kis erős fűszer,
------------------------
100 g joghurt,
100 g tejföl,
100 g zsírmentes német túró,
(vagy fele-fele tejföl-joghurt)
1/2 kigyóuborka,
só, bors,
2 kk borecet,
2 kk olívaolaj,
1/2 kk aprított kapor,
----------------------
150 g adalékmentes Ketchup,
2 ek mangóchutney,
1 kk curry-paszta,
só, bors, 
tetszés szerint erős fűszer, (Chili, vagy erős Pista)

Elkészítése:

Először a szószokat készítjük el:

A cacikihez lereszeljük az uborkát és jól megsózzuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy kis tálkában. Azután alaposan kinyomjuk az uborkát és hozzákeverjük a joghurtszószhoz. Legalább 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

A piros szószhoz az összes hozzávalókat összekeverjük, tetszés szerint teszünk bele valami erős füszert és szintén hidegre tesszük.

A húst megmossuk, megszárítjuk. Először csíkokra, majd darabokra szeljük. Az összeset sózzuk, borsozzuk. A felét megszórjuk pirospaprikával és egy kis erős fűszerrel is. Ezt a felét beleforgatjuk liszt-keményítő keverékbe, majd tojás-szézám keverékbe, majd a végén pankóba, ha nincs zsemlemorzsába. 
A hús másik felét hasonlóan, csak a tojás után Cornflakes-zsemlemorzsa keverkébe forgatjuk. 
Bö, forró olajban sütjük ki őket. Konyhapapíron lecsepegtetjük.
 

 























Kommentare