Schweinefilet im Bacon - Baconba tekert töltött szűzérmék
Schweinefilet im Bacon
Zutaten: (für 4 Personen)
600 g Schweinefilet,
24 Scheiben Bacon,
75 g Mozzarella,
12 Salbeiblätter,
Salz, Pfeffer
Zubereitung:
Das Fleisch waschen, von Sehnen und Fett befreien, abtrocknen.
12 Stücke teilen, dann jedes nochmals einschneiden in der Mitte, aber nicht ganz durch. (Schmetterlingschnitt, so wie beim Cordon bleu) Alle aufklappen und würzen. Die Mozzarella auf 12 Stück teilen. Jedes Stück in jeweils 1 Salbeiblatt wickeln und auf das Fleisch legen. Die Scheibe wieder zusammenklappen und mit 2 Scheiben Bacon umwickeln.
Backofen auf 120° einschalten.
In eine Pfanne von beide Seiten scharf anbraten. Auf ein Gitter legen, das auf ein kleines Blech steht. Das ist nötig, damit der Saft abtropfen kann, aber nicht den Backofen verdreckt.
Ca. 20-25 Minuten im Backofen lassen, solange, bis man die Beilage auch zubereitet.
Hier auf dem Bild sind dazu von Neue-Kartoffeln gemacht: Rosmaringkartoffeln. ( gekocht, im Butter angebraten und gehackte Rosmaring dazugegeben)
Entweder macht man von Bratenansatz eine Sauce, oder reicht man einen gemischten Salat dazu.
Baconba tekert töltött szűzérmék
Hozzávalók: (4 főre)
600 g sertés fehérpecsenye,
24 szelet Bacon,
75 g Mozzarella,
12 zsályalevél,
só, bors
Elkészítése:
A húst megmossuk, levágjuk róla a zsíros, ínas darabokat, megszárítjuk egy konyhapapírral. 12 részre osztjuk. Mindegyiket bevágjuk a közepén, úgy mintha félbe szeretnénk vágni, de nem egészen vágjuk át. (pillangó-vágás) Kinyitjuk a szeleteket és fűszerezzük sóva, borssal. A sajtot is elosztjuk 12 felé és minden sajtot körbefogunk egy zsályalevéllel. Igy helyezzük őket a húsokra. Ismét bezárjuk a hússzeleteket és mindegyiket 2 szelet Baconba burkoljuk.
Bemelegítjük a sütőt 120°-ra.
Forró serpenyőben, olaj nélkül szép pirosra sütjük mindkét oldalról. Egy rácsot ráteszünk egy kis tepsire, majd erre rakjuk a húsokat. (nem szabad, hogy a hús a saját levében álljon, tehát nem a serpenyővel együtt, vagy nem tányéron tesszük be a sütőbe)
Kb. 20-25 percig hagyjuk így a sütőben, addig elkészíthetjük a körítést. ( itt a képen újkrumpliból készült rozmaringos burgonya látható: sós vízben megfőzzük, vajon megpirítjuk, majd aprított rozmaringgal megszórjuk.)
Még készíthetünk hozzá a serpenyőben egy szószt is, vagy pedig egy finom vegyes salátával tálaljuk.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen