Gorgonzola-Tomaten-Rosmaring-Gnocchi - Gnocchi gorgonzólás-paradicsomos-rozmaringos szószban




























        Gorgonzola-Tomaten-Rosmaring-Gnocchi

Zutaten: (für 4 Personen)
1 kg Gnocchi / selbstgemacht, oder gekauft,
200 g Gorgonzola,
200 g Sahne,
200 g zerkleinerte Tomaten ohne Haut, (besser von der Dose, oder frisch)
50 g  getrocknete Tomaten,
4 Zweige Rosmaring,
Pfeffer, ( kann man weglassen, da es sehr gut auch ohne Pfeffer schmeckt)

Zubereitung:
Gnocchi im Salzwasser kochen, abgiessen.
Die Tomaten, den Gorgonzola grob würfeln, die getrockneten Tomaten kleiner würfeln, die Rosmaringzweige abziehen und alles mit Hilfe eines Mixers kleinhacken. In einem kleinem Topf alles reingeben, mit der Sahne aufgiessen, falls zu dick ist, mit etwas Wasser auflockern. Aufkochen, aber nicht lange, nur damit einmal kocht. Vom Herd nehmen, abschmecken und mit den Gnocchis vermengen.
Dazu passt ein gemischter Salat sehr gut.



Gnocchi gorgonzólás-paradicsomos-rozmaringos szószban

Zutaten: (4 főre)

1 kg  Gnocchi / saját készítésü, vagy vett /
200 g Gorgonzola sajt,
200 g tejszín,
200 g aprított paradicsom héja nélkül / dobozos, de jó az érett friss paradicsom is
50 g szárított paradicsom,
4 szál rozmaring,
bors,  (elhagyható, mert nagyon ízletes anélkül is)

Elkészítése:
A gnocchit sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
A sajtot nagy kockákra, a paradicsomot is kockákra, a szárított paradicsomot kis darabokra  szeljük. Egy mixerbe rakjuk őket, hozzátesszük a rozmaringleveleket és az egészet együtt pépesítjük. 
Egy kis lábasba tesszük a pépet, felöntjük tejszínnel és felfőzzük.
Nem szabad sokat főzni, csak annyira, hogy egyszer felforrjon. Ha túl sűrű lenne, adunk hozzá pár kanál vizet. Borssal ízesíthetjük. 
A leszűrt gnocchihoz keverjük és rögtön tálaljuk.
Nagyon jól passzol hozzá egy vegyes saláta.
 

Kommentare