Falafel im Pita - Falafel pitában
Rezept für das Pita:
http://eszentkiralyi.blogspot.ch/2015/03/kebab-taschen-oder-kebab-pita-torok.html
Falafel Zutaten:
1 Dose Kichererbsen,
1 Zwiebel,
3 Zehen Knoblauch,
1/2 Bund Petersiliengrün,
4 Zweig Rosmarin,
1/2 KL Koriander,
1/2 KL Kreuzkümmel,
1 KL Salz,
1/2 KL Pfeffer,
1/2 KL Paprikapulver,
1 Zitrone, davon die Schale abgerieben und
Saft,
1/2 Pckg. Backpulver,
2-3 EL Mehl,
2 EL Semmelbrösel
-------------------------------
Oel zum Braten
Zubereitung:
Die Kichererbsen abgiessen, wenn man Frische hat, 400 g über Nacht einweichen, dann abgiessen.
Alle Zutaten dazugeben und miteinander pürieren, oder durch den Wolf lassen.
Man sollte zuerst ein Stück probieren, ob es in der Pfanne gelingt zum ausbraten. Wenn es auseinander geht, sollte man noch ein wenig Mehl zum Binden reinkneten.
Ca. wahlnussgrosse Stücke formen und in der Pfanne ausbacken.
In eine Pita nach Geschmack Salate legen, dann die Falafel und schlieslich etwas Tzatziki oder ähnliche Yoghurtsauce. Kann man noch mit Feta, oder Ziegenkäse verfeinern.
Falafel pitában
A pita receptje:
http://eszentkiralyi.blogspot.ch/2015/03/kebab-taschen-oder-kebab-pita-torok.html
Hozzávalók a falafelhez:
1 konzerv csicseriborsó, vagy 400 g beáztatott,
1 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1/2 csokor petrezselyem,
4-5 szál rozmaring,
1/2 kk római kömény,
1/2 kk koriánder,
1 kk só,
1/2 kk bors,
1/2 kk pirospaprika,
1 citrom (nem kezelt) héja reszelve és
a leve,
1/2 csomag sütőpor,
2-3 ek liszt,
2 ek prézli,
----------------------
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csicseriborsót leöntjük és lecsepegtetjük. (ha nem konzervből van, akkor egy éjszakára, vagy még jobb, egy egész napra beáztatjuk)
Az összes többit hozzáadjuk és egy mixer, vagy egy húsdaráló segígségével pépesítjük.
Diónagyságú gömböket formázunk és forró olajban kisütjük.
(Érdemes előszőr egyet megpróbálni kisütni. Ha szétesik, akkor még egy kis liszt kell hozzáadni és hagyjuk még egy kicsit állni)
Egy pitába tetszés szerint salátákat teszünk, belerakjuk a falafeleket és meglocsoljuk cacikivel, vagy hasonló joghurtos szósszal. Tehetünk még Fétát vagy kecskesajtot hozzá.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen