Dreh-dich-um-Kuchen mit Kirschen - Fordulj meg sütemény meggyel





            Dreh-dich-um-Kuchen mit Kirschen

Zutaten:
Für den Teig:
150 g Mehl,
1 Tüte Backpulver,
3 Eier,
110 g flüssige Butter,
130 g Zucker,
1 Prise Salz,
50 ml Milch,
Vanilie, oder Van. Zucker,
---------------------------------
Für die Füllung:
500 g Magerquark,
80 g flüssige Butter,
110 g Zucker,
3 Eier,
Vanilie, oder Van. Zucker,
22 g Speisestärke,
1 Zitrone / davon die abgeriebene Schale und Saft
-------------------------------
1 Glas Sauerkirschen, abgetropft

Zubereitung:
Die Kirschen in eine Sieb abgiessen, gut abtropfen lassen.
Den Backofen auf 180° einschalten. ( die Zubereitung geht ganz schnell)
Eine Tortenform mit Backpapier belegen. (nur den Boden)
Die Eier, die Butter und den Zucker, Salz, Vanilie mit einer Handrührgerät schaumig rühren. (oder die Küchenmaschine einschalten)
Das Mehl und Backpulver sieben und auch in die Schüssel geben, dabei weiterrühren. Zum Schluss die Milch dazumischen.
Den Teig in die Form geben.
In einer Schüssel den Quark mit den Zucker und Eier schaumig rühren. Die flüssige Butter dazugeben, dabei weiterrühren. Den Zitronensaft, die Zesten und Vanilie dazumischen und am Ende noch die Stärke dazugeben. 
Die Masse auf den Teig geben. Oben drauf die Kirschen verteilen. 
Im vorgeheiztem Backofen bei 180°  60 Minuten backen.   Ich habe bei 175° 45 Minuten gebacken, dann zugedeckt und weitere 15 Minuten bei 150° gebacken. Aber jeder kennt sein Backofen. Bei mir hat es sich  nach ca. 15 Minuten gedreht. Es funktionniert auch ohen Kirschen, aber auch mit anderen Obstsorten.
In der Form vollständig auskühlen lassen.

Mich hat jemand gefragt, ob Nüsse im Teig sind, weil es os aussieht. Nein!! Keine Nüsse!! Es ist ein bisschen viel Vanilie reingelangt :) 







                   




              





        Fordulj meg sütemény meggyel

Hozzávalók:
A tésztához:
150 g liszt,
1 csomag sütőpor,
3 tojás,
110 g olvasztott vaj,
130 g cukor,
1 csipet só,
50 ml tej,
vanília, vagy vaníliás cukor,
---------------------------------
A töltelékhez:
500 g krémtúró, (Lidl) (nem Mascarpone, az túl zsíros)
80 g folyékony vaj,
3 tojás,
110 g cukor,
vanília, vagy vaníliás cukor,
220 g étkezési keményítő,
1 citrom héja és leve (nem kezelt citromé) 
-------------------------------
1 üveg meggy (gondolom, hogy frissel is lehet készíteni, 500 grammot tennék bele, kimagozva)

Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk 180°-ra. (én 175°-ra kapcsoltam, mert az enyém erős) Hamar elkészítjük a sütit, addig fel is melegszik a sütő.
Egy tortaformát odakészítünk, az alját kibéleljük sütőpapírral.
A meggyet egy szitába öntjük, lecsepegtetjük.
Egy tálban alaposan kikeverjük a tojást a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a sót, vaníliát.  
A lisztet és a sütőport szitáljuk majd a tésztába keverjük. Utoljára adjuk hozzá a tejet. 
A tésztát a tortaformába öntjük. Ezután kikeverjük a túrómasszát is.
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a túróval, majd hozzáadjuk a folyékony vajat és a vaníliát, a citrom levét és reszelt héját  is. A végén keverjük bele a keményítőt. 
A túrómasszát ráöntjük a tésztára majd elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet. Működik meggy nélkül is, sőt más gyümölccsel is.
180°-on sütjük kb. 50-60 percig. Nekem erős a sütőm. 175°-on sütöttem 45 percig, aztán betakartam egy papírral és még 15 percig sütöttem 150°-on.  Az én tésztám kb. 15 perc-kor kezdett megfordulni.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Megkérezte valaki, hogy van-e dió-féle a tésztában, mert olyan sötét. Nem!! Nincs benne, csak egy kicsit több vanília csúszott bele.... :)
 




 

Kommentare