Aprikosen-Möhren-Suppe mit Mozzarella-Griesnockerln - Sárgabarackos-sárgarépa-leves mozzarellás grízgaluskával



 Aprikosen-Möhren-Suppe mit Mozzarella-Griesnockerln

 Zutaten:
5 mittlere Möhren,
5 reife Aprikosen,
2 mittlere Kartoffeln,
1-2 Schalotten, oder ein kleiner Zwiebel,
3-4 cm grosse Ingwer,
1 l Bouillon, oder Brühe, Brühpulver...usw.
Salz, Pfeffer,
2-3 EL Olivenöl,
1/2-1 KL Curcuma,
------------------------------
75 g Mozzarella,
1 Ei
3-4 EL Gries,
Salz, Pfeffer,
2 EL Olivenöl,
2 EL gehackte Petersilie,

Zubereitung:
Die Möhren schälen, waschen, zerkleinern. In einem Topf bisschen Olivenöl geben, die Möhren anrösten, die Zwiebeln auch grob hacken, dazugeben. Aufgiessen mit Bouillon, oder Brühe, oder ganz einfach mit Wasser und Brüheerzeugnis dazugeben. (Wer was benützt, ich benütze Vegeta, ohna Zusatztstoffe) Die Kartoffeln, auch schälen, waschen, kleinschneiden und in die Suppe geben.
In einem kleinem Topf Wasser heiss werden lassen. Wenn es kocht, die Aprikosen reingeben, aber nur für paar Sekunden. Mit einem Löffel rausnehmen. Jetzt lässt sich super einfach abpulen. Die Steine auch entfernen und das Fruchtfleisch auch in die Suppe geben.  Den Ingwer schälen und in die Suppe reiben.
Alles gut würzen und ca. 15 Minuten köcheln lassen. 
Solange können wir das Klösschen zubereiten.
Den Käse und die anderen Zutaten in einen Zerkleinerer geben und alles gut hacken. Kräftig abschmecken und ca. für 15 Minuten quellen lassen.
Wenn die Möhren fertig gegart sind können wir die Suppe mit einem Stabmixer pürieren. Mit dem Curcuma und anderen Gewürzen abschmecken, eventuell noch bisschen Chili, oder Curry passt noch dazu.
Mit Hilfe 2 Löffeln von dem Teig Klösse abstechen und in die Suppe geben. Wir brauchen nur paar Minuten köcheln lassen, dann sind sie schon fertig.































Sárgabarackos-sárgarépa-leves mozzarellás grízgaluskával

Hozzávalók:

5 közepes sárgarépa,
5 érett sárgabarack,
2 közepes burgonya,
1-2 Schalott-hagyma, vagy 1 kis vöröshagyma,
3-4 cm nagyságu gyömbér,
1/2-1 kk kurkuma,
só, bors,
1 l húsleveslé, vagy zöldségleveslé, vagy egyszerüen, Vegetás víz,
(ki mit használ, én Vegetát de adalékok nélkülit)
2-3 ek olívaolaj
------------------------------
75 g Mozzarella sajt,
1 tojás,
3-4 ek gríz,
só, bors,
2 ek olívaolaj,
2 ek aprított petrezselyem,

Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és apróra szeljük. Egy lábasban megmelegítünk egy kis olajat, majd rádobjuk a répát és megpirítjuk. Hozzádobjuk az apróra vágott hagymát, majd felöntjük a lével, vagy vízzel. Beletesszük a felaprított burgonyát is, majd belereszeljük a gyömbért. Egy kis lábasban forrósítunk egy kis vizet. Pár másodpercre beletesszük a sárgabarackokat, majd  egy konyhapapírra szedjük. Most könnyen le tudjuk venni a héját. Távolítsuk el a magját is, majd tegyük ezeket is a levesbe. Fedő alatt hagyjuk kb. 15 percig gyöngyözve főzni.
Ezalatt elkészítjük a sajtos grízgaluskákat.
Egy késes aprítógép tartályába beletesszük az összes hozzávalót és pillanatok alatt pépesítjük. Alaposan befűszerezzük és hagyjuk szintén legalább 15 percig állni.
Ha megpuhult a sárgarépa, (az tart legtovább) akkor egy botmixerrel simára mixeljük a levest. Két kanál segítségével galuskákat szaggatunk bele. Hagyjuk 1-2 percig kis tűzön, nagyon hamar megpuhulnak. Még ízlés szerint befűszerezzük a levest, esetleg egy kis csilivel, vagy egy kis Curryvel...

Kommentare