Muffin mit Eierlikörbohne - Muffin tojáslikőrös bonbonnal


                                       Muffin mit Eierlikörbohne

Zutaten:  (für 12 Stück)

250 g Ricotta,
50 g Sahne (30%)
125 g Milch,
2 Eier,
120 g Zucker,
50 g Mandeln,
1 1/2 KL Backpulver,
250 g Mehl,
Vanille, oder 1 Pckg. Vanille-Zucker,
-------------------------------------
12 Eierlikörbohnen 

Zubereitung:

Backofen auf 180-200° einschalten.
Zuerst die flüssige Zutaten miteinander mit einer elektrischen Schneebesen gründlich mischen. Dann nacheinander die trockenen Zutaten dazumischen. In ausgefettete Muffinform mit 12 Mulden
ca. die Hälfte verteilen. (1 EL für jede Form)
Die  Eierlikörbohnen auf den Teig legen, dann mit dem restlichen Teig bedecken.
In den heissen Backofen schieben. Ca. 25 Minuten backen. (Stäbchenprobe)
 

 

               Muffin tojáslikőrös bonbonnal

Hozzávalók:

250 g Ricotta,
50 g tejszín, (30 %)
125 ml tej,
2 tojás,
120 g cukor,
50 g darált mandula, vagy dió,
250 g liszt,
1 1/2 kk sütőpor,
Vanília, vagy 1 tasak vaníliás cukor,
-----------------------------
12 db tojáslikőrös csokis bonbon

Elkészítése:

Kapcsoljuk be a sütőt 180°-200°-ra.

Először a nedves hozzávalókat alaposan kikeverjük egy elektromos habverővel, vagy konyhagéppel. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. 
Egy muffinformát kivajazunk. Mindegyik mélyedésbe egy kanál tésztát rakunk.  Ráfektetjük a bonbonokat, majd befedjük megint a tésztával. (kb. 1 evőkanállal alulra, majd a bonbon fölé egy púpos evőkanálnyi tészta jut)
A forró sütőbe helyezzük, 180°-on kb. 25 percig sütjük. 
Nem túl édes a tésztája, porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Kommentare