Hänchen-Involtini mit Auberginen-Türmchen - Csirke-involtíni rakott padlizsánnal

      

     Hänchen-Involtini mit  Auberginen-Türmchen


Zutaten: (für 4 Personen)

500 g Hänchen-Brust,
100 g Schwarzwälder Schinken,
15-18 Blätter Salbei,
3-4 getrocknete Tomaten,
3-4 EL gebratene Paprika-Paste,
2 Kleine Aubergine,
3 Tomaten,
50 g geriebene Parmesan-Käse,
Meersalz, Pfeffer,
Olivenöl, 
2-3 EL Mehl

Zubereitung:

Die Hänchenbrüste säubern, in dünne Scheiben schneiden. Mit Paprika-Paste bestreichen. Die Schinkenscheiben halbieren, jeweils eine Halbe drauflegen. Die getrocknete Tomaten in Streifen schneiden, jeweils 1-2 Streifen drauflegen. Mit den Salbeiblätter belegen. Aufrollen und mit Zahnstocher zusammenstecken.
Im heissen Oel von alle Seiten anbraten. 
Backofen auf 120° aufheizen. Die Hänchenstücke in den Backofen schieben, bis die Auberginen zubereitet werden.
Die Auberginen säubern, auf ca. 1 1/2 cm dicke Scheiben schneiden. Die Tomaten waschen, in dünne Scheiben schneiden.
Mit ein wenig Mehl bemehlen. Im heissen Olivenöl schön kunsprig backen.  Die Auberginenscheiben in eine feuerfeste Backform nebeneinander legen. Die Tomaten auch anbraten. Die Auberginen mit der Paprika-Paste dünn bestreichen, die gebratenen Tomatenscheiben draufstellen, dann nochmal eine Reihe Aubergienen draufstellen. Dann nochmal die Tomate und dann eine Aubergine kommt oben drauf. Mit geriebenen Parmesan bestreuen, im Backofen bei 150° paar Minuten überbacken.



   
            Csirke-involtíni rakott padlizsánnal

Hozzávalók:

500 g csirkemell,
100 g fekete-erdei sonka, vagy hasonló vékony szeltre szelt füstölt sonka,
20-25 zsálya levelek,
só, bors,
3-4 ek sült paprika-krém,
3-4 szárított paradicsom,
2 kissebb padlizsán, 
3-4 paradicsom,
50 g reszelt Parmezán,
olívenolaj,
2-3 ek liszt

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, vékony szeletekre szeljük. Mindegyiket megkenjük a paprika-krémmel.
Ráfektetjük a sonka szeleteket, majd a zsálya leveleket is. A szárított paradicsomokat csíkokra szeljük és azokat is ráhelyezzük a húsokra. Feltekerjük őket és mindegyiket egy fogvályóval összetűzzük.
Forró olajban minden oldalról ropogósra  sütjük őket.  A sütőt bekapcsoljuk 120°-ra. A kész csirketekercseket betesszük a sütőbe, amíg a padlizsánt elkészítjük.
A padlizsánokat megtisztítjuk, kb. 1 1/2 cm-es karikákra szeljük őket. Egy kis lisztbe forgatjuk és forró olívaolajban ropogósra sütjük. Közben természetesen, sózzuk, borsozzuk őket. Majd a paradicsom szeleteket is sütjük 1-2 percig.  Egy tűzálló edénybe rakjuk a padlizsánokat.  Az alsót bekenjük a paprika-pürével, ráhelyezünk egy paradicsomot, majd megint padlizsánt. Ismét paradicsom sor, aztán bezárjuk egy padlizsánnal. Tehát összesen 3x padlizsán, kétszer paradicsom. A tetejét megszórjuk  reszelt Parmezánnal. A sütőt 150° felmelegítjük és röviden átsütjük. 












































 







































Kommentare