Gemischte Salat mit Yoghurt-Dressing und paniertem Ziegenkäse - Vegyes saláta joghurt öntettel és rántott kecskesajttal



Gemischte Salat mit Yoghurt-Dressing und paniertem Ziegenkäse


Zutaten:

125 g Schnittsalat (gemischte Salatblätter, zum Kaufen),
1/3 Gurke,
2  Tomaten,
2 EL Kürbiskerne
4 hartgekochte, abgekühlte  Eier,
--------------------- 
3 EL Rotweinessig,
4 EL Olivenöl,
5 EL Yoghurt,
Salz, Pfeffer, 
1 KL Orangensenf, oder Feigensenf, oder Birnensenf,
---------------------
200 g Ziegen Harkäse,
1 Ei,
wenig Mehl,
wenig Semmelbrösel
---------------------------------
Olivenöl zum ausbraten

Zubereitung:

Den Salat säubern, gründlich waschen. Tomaten und Gurken waschen, nach Belieben zerkleinern. Kürbiskerne leicht anrösten. Die Eier schälen, vierteln.
Alles in eine grosse Salatschüssel geben.
Für das Dressing einfach alles gut verrühren, abschmecken.

Den Käse  auf ca. 1 cm dicke Scheiben schneiden. Zuerst in Mehl, dann in den verquiltem Ei, dann in Paniermehl wenden. Im heissen Olivenöl ausbraten.
Den Salat mit dem Dressing mischen. Auf Tellern anrichten und den panierten Käse drüberlegen.

Hier oben auf dem weissen Teller ist auch salat mit paniertem Ziegenkäse, aber mit Feigen und mit ganz normalem Salatdressing:
Feigensenf mit Olivenöl verquirlt, dann ein wenig Rotweinessig und gewürze, Salz, Pfeffer, Chili...









Vegyes saláta joghurt öntettel és  rántott  
kecskesajttal


Hozzávalók:

125 g vágott saláta (különböző fajta saláták zsenge levelei)
1/3 kigyóuborka,
2 paradicsom,
2 ek tökmag,
4 főtt tojás, hidegen
--------------------
Az öntethez:
3 ek  borecet,
4 ek  olívaolaj,
5 ek joghurt,
1 kk ízesmustár ( narancsos-, fügés, vagy körtésmustár),
só, bors,
---------------------
200 g kemény kecskesajt,
1 tojás,
egy kis liszt, 
egy kis zsemlemorzsa
----------------------------
olívaolaj a sütéshez

Elkészítése:

A salátát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A paradicsomot és uborkát is megmossuk, tetszés szerint felaprítjuk. A tökmagokat enyhén megpirítjuk. A tojásoknak leszedjük a héját és negyedeljük.
Az egész salátát egy nagy tálba tesszük.

Az öntethez mindent összekeverünk, még ízlés szerint fűszerezzük.

A sajtot kb. 1 cm-es szeletekre szeljük, panírozzuk.
Olívaolajban sütjük. Vigyázni kell, csak egyszer fordítsuk meg, mert szétesik. Ha elkezd folyni, akkor jó.

A salátát összekeverjük az öntettel, tányérokra rakjuk és rátesszük a kisült sajtokat. Egy darabka kenyérrel akár egy egész vacsora is lehet.
A képen, ahol a kerek sajtok vannak a fehér tányéron is vegyes saláta rántott kecskesajttal van. De ott fügével és egyszerű salátaöntettel: Fügemustár olivaolajjal kikeverve, egy kis borecet hozzá és fűszerek: só, bors, chili...

Kommentare