Tomatensalat mit Thunfisch - Tonhalas paradicsomsaláta



                                    Tomatensalat mit Thunfisch

 

Zutaten für 2 Personen:

5-6 Tomaten,
1 Dose Thunfisch natur,
1 Bund Frühlingszwiebeln,
Salz, Pfeffer,
Olivenöl,
Essig


Zubereitung:

Tomaten und Zwiebeln waschen und auf die gewünschten Grösse schneiden. Thunfisch abtropfen lassen, dann auf grobe Stücke teilen. Den Salat mit Salz, Pfeffer würzen, Essig und Olivenöl darüberträufeln. Vorsichtig umrühren, damit die Thunfischstückchen nicht arg auseinander fallen.
Mit frischem Brot servieren.



                 Tonhalas paradicsomsaláta

Hozzávalók 2 személyre:

5-6 paradicsom,
1 doboz natur tonhal,
1 csomag tavaszi hagyma,
só, bors,
borecet,
olívaolaj

Elkészítése:

A paradicsomot és a hagymát megmossunk, megtisztítjuk. A kívánt nagyságra szeljük , egy salátás tálba tesszük őket. Egy doboz tonhalat lecsepegtetünk, majd széttörjük nagyobb darabokra és szintén a tálba tesszük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd meglocsoljuk az ecettel és a végén az olajjal. Csak egyszer kell lazán átkeverni, hogy ne nagyon törjenek szét a tonhaldarabkák és már lehet is tálalni. Legjobban egy friss fehér kenyér passzol hozzá.

Kommentare