Schokoladenbrot - Csokikenyér
Schokoladenbrot
Zutaten:
4 Eier getrennt,
300 g Zucker,
125 g Butter,
175 g Sauerrahm,
1 EL Öl,
200 g Mehl,
1/2 Pckg. Backpulver,
50 g Kakaopulver,
50 g gem. Nuss (egal, ob Walnuss,Haselnuss oder Mandeln)
Zubereitung:
Die Eier Trennen. Die Dotter mit dem Zucker und der Butter solange schlagen, bis sie ganz hell werden. Die Maschine weiter laufen lassen und den Sauerrahm und Oel dazugeben. Die trockenen Zutaten in eine Schüssel wiegen und nach und nach zu den Teig geben.
Die Eiweisse ganz fest schlagen. Vorsichtig unter den dunklen Teig heben.
2 Rehrückenform, oder ungefähr gleiche Grösse Backform mit Backpapier belegen, oder buttern und mit Semmelbröseln bestreuen. Den Teig verteilen, glatt streichen.
Im vorgeheizten Backofen bei 175° ca. 55-60 min backen.
Csokikenyér
Hozzávalók:
4 tojás (szétválasztva)
300 g cukor,
125 g vaj,
175 g tejföl / egy kis doboz
200 g liszt,
1/2 csomag sütőpor,
50 g darált dió,
50 g kakaópor,
1 ek olaj,
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgájákat a cukorral és a vajjal addig keverjük géppel, amíg szépen kifehéredik.
Hagyjuk a gépet tovább keverni és úgy adjuk hozzá a továbbiakat:
Először a nedves hozzátartozókat, a tejfölt és olajat.
Aztán kimérjük egy tálba a lisztet, sütöport, kakaót és a diót. Kanalanként adjuk ezeket a tésztához.
Nagyon keményre verjük a tojásfehérjéket. Lassan, óvatosan belekeverjük a barna tészába.
Két őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. (természetesen lehet más formában is sütni)
Előmelegített sütőben 175° sütjük kb. 55-60 percig sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen