Schinken-Eier-Küchlein mit Gemüse - Sonka-tojás-fasírt zöldséggel




           Schinken-Eier-Küchlein   mit Gemüse


Zutaten  für 4 Personen:

4 hartgekochte Eier,
100 g Schinken, (egal ob geräuchert, oder gekocht)
1 Zwiebel,
1-2 Zehen Knoblauch,
100 g Semmelbrösel, 
8 g Salz,
1 KL Senf,
1 handvoll frische Petersilie und Schnittlauch,
(oder andere Gartenkräuter gemischt)
1 KL rote Paprikapulver,
Pfeffer,
1 Ei (rohes)
---------------------
Semmelbrösel zum wenden,
Oel zum braten

Zubereitung:

Die Eier schälen, in eine Schüssel zum Mixen, Mixbecher, oder ähnlichen geben.Zwiebel und Knoblauch schälen und grob zerkleinern, dazugeben. Die restlichen Zutaten ebenfalls dazutun und alles gründlich mixen.  Küchlein formen und in Semmelbrösel wenden. In einer Pfanne wenig Fett (wer was benützt ) erhitzen und die Küchlein ausbraten. Auf ein Küchenkrepp legen.

Gemüse für 4 Personen:

600 g gemischtes Gemüse,
Petersiliengrün,
2-3 EL Olivenöl,
20 g Butter

Zubereitung:

Das Gemüse im Salzwasser ca. 5 min kochen, abgiessen. In einer Pfanne das Oel und die Butter heiss werden lassen, Gemüse reingeben, paarmal durchschwenken. Die kleingehackten Petersiliengrün dazugeben, würzen. Falls nötig, noch bisschen buttern.





                 Sonka-tojás-fasírt zöldséggel

Hozzávalók:

4 kemény tojás,
100 g sonka,
1 hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 kk pirospaprika,
100 g zsemlemorzsa,
8 g só,
1 kk mustár,
bors,
1 marék friss petrezselyem és snidling,
1 tojás (nyers)
-----------------------
zsemlemorzsa a beleforgatáshoz,
olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojásokat megtisztítjuk, egy mixelöbe, vagy tálba rakjuk. Hozzáadjuk  darabolt sonkàt, a hagymàt és a többi hozzávalókat is. Vagy a mixelövel, vagy botmixerrel szép csomómentesre mixeljük.  
Kívánt nagyságú fasírtokat formázunk (én nagyonkat készítettem, így 9 db lett.) és zsemlemorzsába forgatjuk öket. 
Egy serpenyöben olajat melegítünk és kisütjük a fasírtokat. Konyhapapirra helyezzük öket.

Zöldség:

Hozzávalók:

600 g vegyeszöldség,
mindegy, hogy friss, vagy mirelit,
1 csokor petrezselyem,
só, bors,
2-3 ek olivaolaj,  
20 g vaj

Elkészítése:

A zöldséget sós vízben kb 5 percig fözzük. (nem teljesen puhára)
Leszürjük. Egy serpenyöben megmelegítjük az olajat és a vajat, rádobjuk a zöldséget, párszor megforgatjuk. A petrezselymet apróra vágjuk, szintén a zöldség tetejére tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges, egy kis vajat is adhatunk hozzá.

Kommentare