Griechische Bohnen - Zöldbab görögösen



                         Griechische Bohnen

Zutaten:
500 g Grüne Bohnen,
1 grosser Zwiebel,
3 Zehe Knoblauch,
1 Dose Tomaten, oder 4-5 reife Sommertomaten ohne Haut,
Salz, Pfeffer,
1 KL Brühepulver,
4-5 Stiele Oregano,
Olivenöl, oder Cocosfett zum Anbraten


Zubereitung:

Bohnen waschen, putzen. Ca. auf 5 cm Stücke schneiden, also halbieren. Zwiebel schälen, zerkleinern.
Eine Pfanne heiss werden lassen, Cocosöl reingen. Die Zwiebeln 1-2 Minuten anrösten, dann die Bohnen, Tomaten und Knoblauch dazugeben. Würzen mit Brühepulver, Salz und Pfeffer.
Zugedeckt weich dünsten. Zum Schluss mit frischem Oregano würzen, dann abschmecken.  
Diese Beilage passt zu fast allem Fleischgericht, ob gegrillt, gebraten usw.



                       Zöldbab görögösen

Hozzávalók:
500 g zöldbab,
1 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 kk. Vegeta, vagy hasonló,
só, bors,
1 doboz paradicsom konzerv, darabolt, vagy 2-3 érett nagyobb paradicsom,
3-4 szál oregánó,
olívaolaj, vagy kókuszzsír a sütéshez

Elkészítése:

A babot megmossuk, megtisztítjuk. Félbe vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra szeljük.
Egy serpenyőt felforrósitunk, beletesszük a zsiradékot, a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Befűszerezzük, majd fedővel puhára pároljuk. Csak a végén adjuk hozzá az oregánót.
Ezt a köretet szinte minden frissen sült, vagy grillezett húsételhez lehet tálalni körítésként.

Kommentare