Enten-Leberknödelsuppe - Kacsa-májgombóc leves
Enten-Leberknödelsuppe
Zutaten: für 12 Leberknödel mittlerer Grösse
150 g Entenleber (Flugente),
1 Zwiebel,
1 Ei,
130 g Semmelbrösel,
Salz, Pfeffer,
Schnittlauch,
Petersilie,
1 EL Oel zum Anbraten,
-------------------------------
Hühnerfleischsuppe, oder Brühe
Zubereitung:
Zwiebel schälen, kleinschneiden und in einer Pfanne anrösten, dann 2-3 Minuten dünsten.
Mit den ganzen restlichen Zutaten in einen Zerkleinerer geben und alles (ausser die Küchenkräter) glatt pürieren. Die Küchenkräter kleinhacken, daruntermischen. Für 1-2 Stunden in den Kühlschrank legen, damit es quellen kann.
Die Brühe warmmachen, oder von der Suppe abschöpfen in einen kleineren Topf und erwärmen. Es darf nicht richtig kochen, nur siedeln. Mit feuchten Händen ca. walnussgrosse Knödeln formen und in die Suppe legen. Sie brauchen ca. 10-12 Minuten zum gar werden.
Kacsa-májgombóc leves
Hozzávalók: 12 db. közepes májgombóchoz
150 g kacsamáj,
1fej hagyma,
1 tojás,
130 g zsemlemorzsa,
só, bors,
1 csokor snidling és petrezselyem
1 ek. olaj a hagymasütéshez,
-----------------------------------------
húsleveslé, vagy zöldségleveslé, ki hogyan szereti
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben megpiritjuk, majd par percig dinszteljük. A májat megmossuk, egy konyhapapíron megszárítjuk és levágjuk az inakat.
Egy késes aprító segítségével az összes hozzávalót együtt felaprítjuk. A petrezselymet és snidlinget azonban késsel aprítjuk és hozzáadjuk a turmixolt májhoz. Kb. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszívja magát.
Egy lábasban leszűrt húslevest, vagy zöldséglevest melegítünk, nem szabad lobognia, csak gyöngyözni. Benedvesítjük a kezünket és dió nagyságú golyókat formálunk a máj-masszából. Ne ijedjünk meg, eléggé ragadós.
A levesben kb. 10-12 perc alatt megfőnek. (láthatóan megnagyobbodnak)
Kommentare
Kommentar veröffentlichen