Enten-Leberknödelsuppe - Kacsa-májgombóc leves






                                  Enten-Leberknödelsuppe

Zutaten: für 12 Leberknödel mittlerer Grösse

150 g Entenleber (Flugente), 
1 Zwiebel,
1 Ei,
130 g Semmelbrösel,
Salz, Pfeffer, 
Schnittlauch, 
Petersilie,
1 EL Oel zum Anbraten,
-------------------------------
Hühnerfleischsuppe, oder Brühe

Zubereitung:
Zwiebel schälen, kleinschneiden und in einer Pfanne anrösten, dann 2-3 Minuten dünsten.
Mit den ganzen restlichen Zutaten in einen Zerkleinerer geben und alles (ausser die Küchenkräter) glatt pürieren. Die Küchenkräter kleinhacken, daruntermischen. Für 1-2 Stunden in den Kühlschrank legen, damit es quellen kann.
Die Brühe warmmachen, oder von der Suppe abschöpfen in einen kleineren Topf und erwärmen. Es darf nicht richtig kochen, nur siedeln. Mit feuchten Händen ca. walnussgrosse Knödeln formen und in die Suppe legen. Sie brauchen ca. 10-12 Minuten zum gar werden. 
  

                   Kacsa-májgombóc leves 

Hozzávalók: 12 db. közepes májgombóchoz

150 g kacsamáj,
1fej hagyma,
1 tojás,
130 g zsemlemorzsa,
só, bors,
1 csokor snidling és petrezselyem 
1 ek. olaj a hagymasütéshez,
-----------------------------------------
húsleveslé, vagy zöldségleveslé, ki hogyan szereti

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben megpiritjuk, majd par percig dinszteljük. A májat megmossuk, egy konyhapapíron megszárítjuk és levágjuk az inakat. 
Egy késes aprító segítségével az összes hozzávalót együtt felaprítjuk. A petrezselymet és snidlinget azonban késsel aprítjuk és hozzáadjuk a turmixolt májhoz. Kb. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszívja magát. 
Egy lábasban leszűrt húslevest, vagy zöldséglevest melegítünk, nem szabad lobognia, csak gyöngyözni. Benedvesítjük a kezünket és  dió nagyságú  golyókat formálunk a máj-masszából. Ne ijedjünk meg, eléggé ragadós.
A levesben kb. 10-12 perc alatt megfőnek. (láthatóan megnagyobbodnak)
  


 

Kommentare