Cranberry-Kaiserschmarren mit Beerensauce - Vörös áfonyás császármorzsa gyümölcsszósszal






Cranberry-Kaiserschmarrenn mit Beerensauce


Zutaten: (für 4 Personen)
Teig:

5 Eier getrennt,
300 g Mehl,
65 g Zucker,
270 ml Milch,
100 g Cranberry, (man kann auch mit Rosinen)
1 Prise Salz,
100 g Sahne,
-------------------
Butter zum Ausbacken

Für die Sauce:
250 g Beerenobst frisch/ oder gefroren
100 ml Obst-Saft (egal, ob Trauben, oder Orangen, Apfel)
2 KL Honig

Zubereitung:

Die Eier Trennen. Die Eigelbe mit Zucker, 150 ml Milch, Mehl, Cranberry, Salz mischen. Ca. 1 Stunde quellen lassen. 

Solange die Sauce fertigstellen:
Alles miteinender in einem kleinen Topf aufkochen, abschmecken.

Danach die restliche Milch zum Teig geben, verrühren. Die Eiweisse festschlagen und auch zum Teig geben.
Eine beschichtete Pfanne heiss werden lassen. Ca. 20-30 g Butter reingeben. (Je nach Pfannengrösse  wird der Teig in 2-3 Portionen ausgebacken.)

Die Hitze reduzieren. Teig einfüllen. 3-4 Minuten die eine Seite, dann umgedreht, die andere Seite backen. 
Man kann aber die erste Seite auf dem Herd backen, dann aber die Pfanne in den vorgeheizten Backofen stellen und dort fertigbacken.
Mit Puderzucker bestreuen und mit der Sauce servieren.





Vörös áfonyás császármorzsa gyümölcsszósszal

Hozzávalók: (4 főre)
Tészta:

5 tojás,
65 g cukor,
300 g liszt,
270 ml tej,
100 ml tejszín,
1 csipet só,
100 g vörös áfonya (Cranberry) vagy mazsola,
----------------------
vaj a sütéshez

Szósz:

250 g friss, vagy fagyasztott fekete bogyós-gyümölcsök
100 ml gyümölcslé,
2 kk méz,

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat összekeverjük 150 ml tejjel, a cukorral, liszttel, sóval,tejszínnel az áfonyával. Legalább egy órát hagyjuk pihenni. 

Addig elkészítjük a szószt:
Az összes hozzávalót egy kis lábasban összeforraljuk. Esetleg ízesíthetjük még egy kis fahéjjal, vaníliával is.

A tésztához hozzáadjuk a maradék tejet, összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd azt is a tésztához keverjük. 
Egy nagy bevont serpenyőt megforrósítunk.   Beleteszünk  kb.  20-30 g vajat, majd beleöntünk a tésztából. (Attól függően, milyen nagy a serpenyő, két, vagy három adagban sütjük ki a tésztánkat.)
A hőfokot csökkentjük és 2-4 percig sütjük az egyik oldalán, majd ugyanúgy a másik oldalán is. 
Egy másfajta elkészítési mód is lehetséges: az első oldalát megsütjük a serpenyőben, de nem forgatjuk, levesszük a tüzről. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Porcukorral meghintve, gyümölcsszósszal tálaljuk. 



 



Kommentare