Brownies





                                 Brownies
Zutaten:
325 g dunkle Schokolade,
125 g weiche Butter,
25 g Kakaopulver,
60 g Oel,
265 g brauner Zucker, oder :
(250 g Zucker + 15 g Melasse/ Zuckersirup, falls nicht vorhanden, Honig)
Vanille, oder Vanillezucker,
3 Eier,
3 Dotter,
150 g Weissmehl,
1 KL Backpulver,
1 Prise Salz,
50 g gehackte dunkle Schokolade,
50 g gehackte Nüsse

Zubereitung:

In einer Schüssel über Dampf die Schokolade schmelzen lassen, die Butter dazugeben, damit sie auch flüssig wird. Kakaopulver dazumischen, aber nicht zu heiss werden lassen, nur soviel, damit alles schmilzt.
Das Oel, mit den Zucker und den ganzen Eiern und Dottern ganz fest, schaumig schlagen. Dann die flüssigen Sachen dazumischen, weiterrühren. Anschliessend das Mehl und die restlichen Zutaten dazugeben.
Backform ausbuttern und einmehlen.
Vorgeheizt bei 180° ca. 30 min backen.
 


                             Brownies

Hozzávalók: 

325 g keserü csokoládé, (sötét)
125 g puha vaj,
25 g kakaópor,
60 g olaj,
265 g barna cukor, vagy
( 250 g cukor + 15 g melasz, (cukorszirup) , vagy méz,)
vanilia, vagy 1 zacskó vaniliás cukor,
3 egész tojás + 3 tojássárgája,
150 g liszt,
1 kk sütöpor,
1 csipet só,
50 g aprított csoki,
50 g aprított dió-féle

Elkészítése:

A csokoládét göz felett egy kistálban felolvasztunk. Hozzáadjuk a vajat, de csak annyira hagyjuk felmelegedni, hogy elolvadjon. Belekeverjük a kakaóport.
Az összes tojást felverjük az olajjal és a cukorral. Addig kell keverni, még szépen kifehéredik. Aztán hozzáadjuk az olvadt csoki-vaj keveréket, majd belekeverjük a többi hozzávalót is.
Egy közepes méretü tepsit kivajazunk és kilisztezzük, beleöntjük a tésztát.
Elömelegített sütöben 180°-on kb. 30 percig sütjük.  



Kommentare