Zebrakuchen - Zebrasütemény
Zebrakuchen
Zutaten:
3 Eier,
160 g Zucker,
30 g Stärke,
130 g Mehl,
1/2 Pck. Backpulver,
100 ml gutes Speiseöl (Walnuss, Erdnuss)
100 ml Wasser
1 EL Kakopulver
Zubereitung:
Die Eier trennen.
Die Dotter mit dem Zucker schaumig rühren.
Mehl mit der Stärke und Backpulver sieben.
Die flüssigen Zutaten ausmessen.
Bei ständigem Rühren die trockenen Zutaten (ohne Kakao) und die Flüssigkeit abwächselnd zu Dotter-Zucker-Masse geben. (2-3 EL-weise)
Die Eiweisse zu ganz festen Schnee schlagen, vorsichtig unter den anderen Teig heben.
Den Teig halbieren. In eine Hälfte das gesiebte Kakopulver vorsichtig unterheben.
Backform ausfetten, mehlen. Löffelweise die 2 Teige mittig aufeinander löffeln. Zuesrt den Weissen, dann den Dunklen.
Die Eiweisse zu ganz festen Schnee schlagen, vorsichtig unter den anderen Teig heben.
Den Teig halbieren. In eine Hälfte das gesiebte Kakopulver vorsichtig unterheben.
Backform ausfetten, mehlen. Löffelweise die 2 Teige mittig aufeinander löffeln. Zuesrt den Weissen, dann den Dunklen.
(Am besten macht man zu zweit... es macht Spass!!)
Im vorgeheizten Backofen 180-200° 25-30 min Backen
( Backofenabhängig)
5 min. im Form lassen, dann stürzen.
Zum dekorieren entweder mit Puderzucker bestreuen, oder mit Schokolade überziehen.
Die untere Fotos habe ich am 25. 6. 2017 dazugefügt.
5 min. im Form lassen, dann stürzen.
Zum dekorieren entweder mit Puderzucker bestreuen, oder mit Schokolade überziehen.
Die untere Fotos habe ich am 25. 6. 2017 dazugefügt.
Hier habe ich die 3-fache Menge zubereitet und ein grosses Blech benützt. Da habe ich ganz einfach den hellen Teig in das Blech gegeben und den Dunklen in Zick-Zackmuster drauflaufen lassen.
(Diesesmal habe auf den Teig ein wenig Obst gestreut, sonst mache ich immer ohne Obst).
Da habe ich sehr gute Qualität an Eier gehabt und das sieht man...der Teig ist luftig, locker, einfach super....der Schokoteig ist ein wenig heller, da mein Kakaopulver ausgegangen ist...aber es schmeckt trotzdem super....
Zebrasütemény
Hozzávalók:
3 tojás,
160 g cukor,
30 g étkezési keményítő,
130 g liszt,
1/2 csom. sütőpor,
100 ml jó minőségű olaj,
100 ml víz,
1 ek kakaópor
Elkészítése:
A sütőformát kiolajozzuk, jól belisztezzük, vagy prézlizzük.
A sütőt bekapcsoljuk 180°-ra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral jó habosra keverjük (gépben). Amíg keveri, kimérjük az olajat és vizet, (össze lehet önteni őket), majd a lisztet és a sütőport is lemérjük és megszitáljuk. A még mindig keverésben lévő masszához felváltva hozzáadjuk a száraz és a folyékony hozzávalókat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy habverővel óvatosan a másik massza alá emeljük.
Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe a szitált kakaóport óvatosan belekeverjük.
A sütőforma közepére kanalanként felváltva rakjuk a sötét és világos tésztát, mindig egymásra .
Az előmelegített sütőben 180°-nál kb. 25-30 percig sütjük. (sütőfüggő és sütőformafüggő) Tűpróbával megbizonyosodunk, hogy átsült-e. Kb. 5 percig egy rácson hűtjük, csak azután borítjuk ki a formából.
Lehet porcukorral behintve, de csokimázzal megkenve is díszíteni.
2017 június 25.-én hozzáadtam a cím felett lévő két fotót.
Itt 3 adag tésztából készült a süti, de nagy tepsiben. Nagyon jó minőségü tojásokból készült, a tészta fantasztikusan laza, levegős lett...a kakaóm viszont pont kifogyott. A tetejére gyümölcsöt szórtam, ami nagyon jót tett a sütinek..
Zebrasütemény
Hozzávalók:
3 tojás,
160 g cukor,
30 g étkezési keményítő,
130 g liszt,
1/2 csom. sütőpor,
100 ml jó minőségű olaj,
100 ml víz,
1 ek kakaópor
Elkészítése:
A sütőformát kiolajozzuk, jól belisztezzük, vagy prézlizzük.
A sütőt bekapcsoljuk 180°-ra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral jó habosra keverjük (gépben). Amíg keveri, kimérjük az olajat és vizet, (össze lehet önteni őket), majd a lisztet és a sütőport is lemérjük és megszitáljuk. A még mindig keverésben lévő masszához felváltva hozzáadjuk a száraz és a folyékony hozzávalókat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy habverővel óvatosan a másik massza alá emeljük.
Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe a szitált kakaóport óvatosan belekeverjük.
A sütőforma közepére kanalanként felváltva rakjuk a sötét és világos tésztát, mindig egymásra .
Az előmelegített sütőben 180°-nál kb. 25-30 percig sütjük. (sütőfüggő és sütőformafüggő) Tűpróbával megbizonyosodunk, hogy átsült-e. Kb. 5 percig egy rácson hűtjük, csak azután borítjuk ki a formából.
Lehet porcukorral behintve, de csokimázzal megkenve is díszíteni.
Itt 3 adag tésztából készült a süti, de nagy tepsiben. Nagyon jó minőségü tojásokból készült, a tészta fantasztikusan laza, levegős lett...a kakaóm viszont pont kifogyott. A tetejére gyümölcsöt szórtam, ami nagyon jót tett a sütinek..
Kommentare
Kommentar veröffentlichen