Spargel mit Roquefort überbacken - Roqueforttal sült spárga


















              Spargel mit Roquefort überbacken

Zutaten:

1 kg weisse Spargeln
1 Pr. Salz,
1 Pr. Zucker,
1 KL Zitronensaft
100 g Roquefort-Käse,
100 g Sahne

Zubereitung:

Spargel schälen, Endstücke abschneiden. Im Salzwasser mit 1 Pr Zucker 5 minutenlang kochen.
Die Spargeln abtropfen lassen und in eine kleinen Auflaufform legen. 
Roquefort zerbröseln, mit der Sahne mischen, über den Spargeln giessen. Mit Zitronen beträufeln, Pfeffer darübermahlen.
Im vorgeheizten Backofen bei 175° ca. 25-30 min gratinieren.
Passt zu jedem kurzgebratenes Fleisch mit Kartoffeln oder Nudeln zusammen. 







                     Roqueforttal sült spárga

Hozzávalók:

1 kg fehér spárga,
1 csipet só,
1 csipet cukor,
1 kk citromlé,
100 g  Roquefort sajt,
100 g tejszín,

Elkészítése:

A spárgát megmossuk, meghámozzuk, a fás végeit levágjuk. Sós vizben egy csipet cukorral kb. 5 percig fözzük. (nem puhára) 
Kiszedjük a vizböl a spárgát és lecsepegtetjük. Aztán egy tüzálló edénybe rakjuk öket. A sajtot villával összetörjük, összekeverjük a tejszínnel és a spárgára öntjük. Rácsöpögtetjük a citormot és megszórjuk frissen darált borssal.
175°-on elömelegített sütöben kb. 25-30 percig szép pirosra sütjük. 
Mindenféle sülthúshoz passzol köretnek, tésztával vagy burgonyával tálalva.

Kommentare