Schneetorte - Hótorta
Schneetorte
Zutaten für
eine Tortenform:
Einfache Menge
Einfache Menge
Für ein
mittelgrosses Blech, sollte man die anderthalbfache Menge Teig nehmen und für
ein grosses Blech die doppelte Menge.
Teig:
100 g
Butter,
Vanille oder
1 Vanillinzucker,
100 g Zucker,
4 Dotter,
1 Pr. Salz,
125 g Mehl,
1/2-2/3 TL Backpulver, ,
Schaum:
4 Eiweiss,
4 EL Zucker,
4 EL Zucker,
100 g
gehobelte Mandeln
Füllung:
400 g
gefrorene Beerenmix,
75 g Zucker,
2 Pack roter
Tortenguss / Gelee,
Roter Sirup,
500 ml Sahne,
2 Pack Sahnesteif,
2 TL Zucker
Zubereitung:
Man soll mit der
Füllung anfangen, da das Obst länger braucht, bis es aufgetaut ist. Das gefrorene Obst
abwiegen und in ein Küchensieb legen, auf Zimmertemperatur auftauen lassen. Den Saft auffangen und anschliessend wiegen. Sirup
ergänzen bis er insgesamt 250 ml ergibt.
Zusammen mit dem Zucker und Tortenguss aufkochen und das Obst dazugeben, dann auskühlen lassen.
Jetzt den
Teig zubereiten:
In der
Küchenmaschine Zucker, Dotter und Butter schaumig rühren. Mehl und Backpulver
dazumischen.
Die
Tortenform einbuttern und dann den halben Teig reingeben.
Die Eiweisse
mit dem Zucker steif schlagen, davon die Hälfte auf den Teig verteilen und mit
Mandelblättern bestreuen.
Im
vorgeheizten Backofen bei 180° 20 min backen.
Mit der
anderen Hälfte genauso verfahren. Beide Teige auskühlen lassen.
Die Sahne
mit dem Zucker und Sahnesteif steif aufschlagen.
Jetzt wird
der Kuchen zusammengesetzt:
Auf die Tortenplatte setzt man die ersteTeigplatte (die schönere nach oben ). Einen Tortenring um die Platte stellen und so wird die Obstfüllung gefüllt und
glattgestrichen. Dann kommt die Sahne darüber und oben drauf wieder die Teigplatte.
Man soll den fertigen Kuchen mindestens für 2-3 Stunden abgedeckt in den Kühlschrank legen.
Hótorta
Ez egy
adag és elég egy tortaformához.
Másfél adaggal egy közepes méretű tepsivel
készül.
Egy nagy tepsihez dupla adagot kell készíteni.
Hozzávalók:
Tészta:
Egy kerek
tortaformához:
(Az enyém másfél adag, egy közepes méretű tepsihez, de fontos
hogy levehető a széle, mint a tortaformának is.)
100 g
vaj,
van. cukor,
vagy vanília,
100 g
cukor,
4 tojássárgája,
1csipet só,
125 g
liszt,
1/2-2/3 kk sütőpor
Hab:
4 tojásfehérje,
4 ek
cukor,
100 g
szeletelt mandula
Töltelék:
400 g
fagyasztott erdei-gyümölcs (Aldi, vagy Lidl)
75 g cukor,
2 csomag tortazselé, vagy másik zselatin. (elkészítése a leírás szerint)
piros szörp,
500 ml
tejszín,
2 cs
habfix,
2 tk cukor
Elkészítése:
A
gyümölcs töltelékkel kell kezdeni, mert az tart legtovább.
A
fagyasztott gyümölcsöt kimérjük és egy szitán, tál felett kiolvasztjuk.
A
kicsepegett levét felöntjük annyi szörppel, hogy összesen 250 g szaft
keletkezzen. Ezt felfőzzük a cukorral és a tortazselével. Belekeverjük a
gyümölcsöt, aztán hűlni hagyjuk.
A tésztához
a cukrot a vajjal és van. cukorral és a sárgájával habosra keverjük. (A legjobb géppel)
Azután
hozzáadjuk a sütőporos szitált lisztet.
A
tortaformát kivajazzuk, belekenjük a fele masszát.
A tojásfehérjéket a cukorral
nagyon keményre felverjük.
Felét rákenjük a masszára és megszórjuk a mandula
felével. Előmelegített sütőben 180°-on 20 percig sütjük.
A kész tésztát óvatosan
kivesszük a formából, majd a másik felével ugyanígy járunk el. (Majd a szebbik
lesz a torta teteje)
Ha kihűlt
mindkét tortalap és a gyümölcs is lassan kezd besűrűsödni, lehet összeállítani
a tortát.
Ha nincs
tortakarika az összeállításhoz, akkor a sütőformát is használhatjuk. Egy torta-tányérra helyezzük az alsó lapot, köré állítjuk a tortakarikát. A
gyümölcszselét rátesszük az alsó lapra. A tejszínt a cukorral és a habfix-szel
keményre verjük és a gyümölcszselére kenjük. A tetejét beborítjuk a 2. lappal .
Letakarva
legalább 2-3 órára a hűtőbe kerül, hogy teljesen megszilárduljon.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen