Schneetorte - Hótorta

                                                      


                             Schneetorte




Zutaten:
 

Zutaten für eine Tortenform: 
Einfache Menge
Für ein mittelgrosses Blech, sollte man die anderthalbfache Menge Teig nehmen und für ein grosses Blech die doppelte Menge. 

Teig:
100 g Butter, 
Vanille oder 1 Vanillinzucker,
100 g Zucker, 
4 Dotter,
1 Pr. Salz,
125 g Mehl,
1/2-2/3 TL Backpulver, ,

Schaum:
4 Eiweiss,
4 EL Zucker,
100 g gehobelte Mandeln

Füllung:
400 g gefrorene Beerenmix,
75 g Zucker,
2 Pack  roter Tortenguss / Gelee,
Roter Sirup,
500 ml Sahne, 
2 Pack  Sahnesteif,
2 TL Zucker

Zubereitung:

Man soll mit der Füllung anfangen, da das Obst länger braucht,  bis es aufgetaut ist. Das gefrorene Obst abwiegen und  in ein Küchensieb legen,  auf Zimmertemperatur auftauen lassen. Den Saft auffangen und anschliessend wiegen. Sirup ergänzen bis er insgesamt  250 ml ergibt.
Zusammen mit dem Zucker und Tortenguss aufkochen und das Obst dazugeben, dann auskühlen lassen.

Jetzt den Teig zubereiten:
In der Küchenmaschine Zucker, Dotter und Butter schaumig rühren. Mehl und Backpulver dazumischen. 
Die Tortenform einbuttern und dann den halben Teig reingeben.
Die Eiweisse mit dem Zucker steif schlagen, davon die Hälfte auf den Teig verteilen und mit Mandelblättern bestreuen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180° 20 min backen. 

Mit der anderen Hälfte genauso verfahren. Beide Teige auskühlen lassen.
Die Sahne mit dem Zucker und Sahnesteif steif aufschlagen.

Jetzt wird der Kuchen zusammengesetzt:
Auf die Tortenplatte setzt man die ersteTeigplatte (die schönere nach oben ). Einen Tortenring um die Platte stellen und so wird die Obstfüllung gefüllt und glattgestrichen. Dann kommt die Sahne darüber und oben drauf wieder die Teigplatte. Man soll den fertigen Kuchen mindestens für 2-3 Stunden abgedeckt in den Kühlschrank legen.




                             Hótorta


Ez egy adag és elég egy tortaformához. 
Másfél adaggal egy közepes méretű tepsivel készül.
 Egy nagy tepsihez dupla adagot kell készíteni. 

Hozzávalók:
Tészta:
 
Egy kerek tortaformához:

(Az enyém másfél adag, egy közepes méretű tepsihez, de fontos hogy levehető a széle, mint a tortaformának is.)


100 g vaj, 

van. cukor, vagy vanília, 

100 g cukor, 

4 tojássárgája,  

1csipet só, 

125 g liszt, 

1/2-2/3 kk sütőpor



Hab:
4 tojásfehérje, 
4 ek cukor,
100 g szeletelt mandula

Töltelék:
400 g fagyasztott erdei-gyümölcs (Aldi, vagy Lidl) 
75 g cukor, 
2 csomag tortazselé,  vagy másik zselatin. (elkészítése a leírás szerint)
piros szörp,
500 ml tejszín, 
2 cs habfix,  
2 tk cukor

Elkészítése:
A gyümölcs töltelékkel kell kezdeni, mert az tart legtovább.

A fagyasztott gyümölcsöt kimérjük és egy szitán, tál felett kiolvasztjuk.
A kicsepegett levét felöntjük annyi szörppel, hogy összesen 250 g szaft keletkezzen. Ezt felfőzzük a cukorral és a tortazselével. Belekeverjük a gyümölcsöt, aztán hűlni hagyjuk.
A tésztához a cukrot a vajjal és van. cukorral és a sárgájával habosra keverjük. (A legjobb géppel) 
Azután hozzáadjuk a sütőporos szitált lisztet.
A tortaformát kivajazzuk, belekenjük a fele masszát. 
A tojásfehérjéket a cukorral nagyon keményre felverjük. 
Felét rákenjük a masszára és megszórjuk a mandula felével. Előmelegített sütőben 180°-on 20 percig sütjük. 
A kész tésztát óvatosan kivesszük a formából, majd a másik felével ugyanígy járunk el. (Majd a szebbik lesz a torta teteje)
Ha kihűlt mindkét tortalap és a gyümölcs is lassan kezd besűrűsödni, lehet összeállítani a tortát.
Ha nincs tortakarika az összeállításhoz, akkor a sütőformát is használhatjuk. Egy torta-tányérra helyezzük  az alsó lapot,  köré állítjuk a tortakarikát. A gyümölcszselét rátesszük az alsó lapra. A tejszínt a cukorral és a habfix-szel keményre verjük és a gyümölcszselére kenjük. A tetejét beborítjuk a 2. lappal . 
Letakarva legalább 2-3 órára a hűtőbe kerül, hogy teljesen megszilárduljon.  
 



                              

Kommentare