Safran- Spargel-Cremesuppe - Sáfrányos spárgakrémleves


                           
                               Safran- Spargel-Cremesuppe

Zutaten:

500 g   weisse Spargeln,
1 Prise Zucker,
100 g Sahne,
1000 ml Brühe, oder Wasser mit Brühepulver, oder Würfel,
Salz, Pfeffer,
1 EL Stärke, 
35-50 g Butter
1 Prise Safran

Zubereitung:

Spargel schälen, holzige Endstücke abschneiden. In einen Topf geben, Zucker und Salz dazugeben.
Butterweich kochen. Die Spargeln rausholen aus der Suppe.
Speisestärke mit einem Löffel Wasser glattrühren, zu die Suppe geben. Die Sahne, Safran und Butter dazugeben.
Die Spargeln auf Stücke schneiden und ein paar Endstücke in den Topf zurücklegen. Mit dem Stabmixer richtig glattmixe.
Zum Schluss die Spargelstücke in die Suppe geben und abschmecken.


                 Sáfrányos spárga krémleves


Hozzávalók:
500 g fehér spárga,
1000 ml bouillon, vagy húsleveslé, zöldségleveslé,
vagy víz és Vegeta, vagy hasonló leveskocka,
1 csipet cukor,
só, bors,
1 ek. étkezési keményítő, vagy kukoricaliszt,
35-50 g vaj,
100 g tejszín,
1 csipet sáfrány

Elkészítése:

A spárgát megmossuk, meghámozzuk és a fás végeit levágjuk.
Húsleveslében, vagy vízben, leveskockával, vagy Vegetásan, és egy csipet cukorral  nagyon puhára főzzük.  A spárgát kiszedjük és elvágjuk kis darabokra. Egy pár alsó darabot a levesbe teszünk, a szépeket meghagyjuk.
A keményitőt egy kanál vízzel csomómentesre keverjük, a leveshez adjuk.
A tejszínt, sáfrányt és a vajat is hozzáadjuk és egy botmixszerrel  mindent szép habosra mixelünk.
Beletesszük a spárgadarabokat és esetleg még fűszerezzük.

Kommentare