Quiche mit Zucchini und Feta - Quiche cukkinivel és Fetával





                 Quiche mit Zucchini und Feta



Zutaten:

200 g Weizenmehl 1050-er,
100 g Magerquark, 
50 ml kaltes Wasser,
3 EL Olivenöl,
1 TL Salz,
1 Prise Zucker,
1 Pckg. Backpulver
 ----------------------
Für den Belag:
2 kleine Zucchini,
1 Kalifornische rote Paprika,
2-3 Frühlngszwiebeln mit Grün,
100 g gewürfelte Speck,  oder Bacon,
2 mittlere gr. Tomaten,
2 Zehen Knoblauch,
80-100 g Mozzarella,
250 g Feta,
Salz, Pfeffer,
Olivenöl zum Anbraten
------------------------------
2 Eier,
75 g Magerquark,
100 g Sauerrahm 30%, oder Créme fraiche,
Salz, Pfeffer,
Muskatnuss,
Rosmaring, Thymian, Petersiliengrün,


Zubereitung:
Von den ersten Zutaten ein Teig herstellen, zugedeckt ruhen lassen, bis die anderen Zutaten zubereitet werden.
Das Gemüse waschen, schneiden: Zucchini,  Paprika und Frühlingszwiebeln  halbieren und in dünne Scheiben schneiden.
In eine Pfanne 2-3 EL Olivenöl geben, Speckwürfeln und  das Gemüse scharf anbraten. Zerkleinerte Tomaten und Knoblauch dazugeben, alles gut würzen. Vom Feuer nehmen. Die 2 Sorten Käse auf kleine Würfeln schneiden, dazugeben.

Die Eier mit dem Quark und Sauerrahm verrühren, würzen.
Küchenkräutern waschen, zerkleinern, dazugeben.

Den Tarte-Form ausfetten. Den Teig ausrollen, in die Tarte-Form
legen.
Das ausgekühlte Gemüse reingeben und mit dem Eier-Quark-Mischung übergiessen. Mit Muskatnuss bestreuen.

Vorgeheizt bei 175° 30 min backen. 












               

             Quiche cukkínivel és Fetával

Hozzávalók:

200 g 80-as kenyérliszt,
100 g zsírmentes-zsírszegény túró, (krémtúró)
50 ml jéghideg víz,
3 ek olívaolaj,
1 zacskó sütőpor,
1 kk. só,
1 csipet cukor,
----------------------------
2 db közepes nagyságú cukkíni,
1 kaliforniai piros paprika,
2-3 szál tavaszi hagyma szárával együtt,
100 g kockázott szalonna, vagy Bacon,
2 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
80-100 g Mozzarella,
250 g Feta,
só, bors
----------------------------
75 g, krémtúró, vagy áttört túró
100 g zsíros tejföl, ( legalább 30%)
2 tojás,
só, bors,
kakukkfű, rozmaring és petrezselyemzöld,
szerecsendió
---------------------------

Elkészítése:

Az első hozzávalókból egy tésztát gyúrunk, letakarva hagyjuk állni, amíg a többit is elkészítjük.
A zöldségeket megmossuk és aprítjuk. A cukkínit, paprikát és tavaszi hagymát félbe vágjuk és vékony szeltekre vágjuk.
Egy serpenyőbe 2-3 ek olivaolajon megsütjük öket a szalonnával együtt és közben hozzáadjuk a fokhagymát és az aprított paradicsomot. Füszerezzük, majd levesszük a tűzről. Beletesszük a kis kockákra vágott sajtokat is és  hagyjuk kihűlni.

A tojásokat összekeverjük a krémtúróval és a tejföllel, fűszerezzük.
A fűszernövényeket megmossuk és felaprítjuk (szárított is megfelel), szintén hozzáadjuk.

A tésztát kisodorjuk, egy kivajazott Tarte-formába, vagy tortaformábe helyezzük, de úgy, hogy legalább 3 cm-es széle keletkezzen.
Beleöntjük a kihűlt zöldséget, a tetejére  öntjük a túró tojás keveréket.
Megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval.

Előmelegített sütőben 175°-on 30 percig sütjük.

Kommentare