Pfannenkuchen, Palatschinken mit Mohnfüllung und Zwetschgensauce - Mákospalacsinta boros szilvalekvár szósszal




Pfannenkuchen, Palatschinken mit Mohnfüllung und Zwetschgensauce



Zutaten für 20 Palatschinken- dünne Pfannkuchen

3 Eier,
60 g Öl,
300 g Mehl,
500 g Milch,
50 g Zucker,
1 Priese Salz,
------------------
100 g Milch
80 g Sprudelwasser, Sodawasser

Zubereitung:

Die Eier mit dem Öl und 100 g Milch verrühren. Dann das Mehl dazurühren. Die restliche Mich gibt man nach und nach dazu, immer gut verrühren, damit es keine Klümpchen bildet. Dann Zucker und Salz reingeben und mindestens 30 min stehen lasse.
Bevor man anfängt, die restlichen Milch und Sprudelwasser dazugeben, durchrühren. In eine heisse Pfanne ganz dünne Palatschinken zubereiten.
----------------------------------------------------------------------------
Mohnfüllung für 20 Stück:

120 g Zucker
60 g Blaumohn

Mit Hilfe von einer elektrischen Kaffeemühle den Mohn mit Zucker zusammen feinmahlen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zwetschgensauce:

250 g dicke Zwetschgenmarmelade,
150 g trockene Rotwein,
1 KL Zimtpulver

Zubereitung:

Alles in eine Pfanne geben und 1-2 minutenlang durchköcheln.



    Mákospalacsinta boros szilvalekvár-szósszal

Hozzávalók: 20 palacsintához

3 tojás,
60 g olaj,
300 g liszt,
500 g tej,
50 g cukor,
1 csipet só,
------------------
100 g tej
80 g szódavíz

Elkészítése:

A tojásokat az olajjal és 100 g tejjel összekeverjük.  Hozzáadjuk a lisztet és jó sűrűre kikeverjük. Azután lassanként a többi tejet hozzákeverjük, hogy csomómentes legyen. A végén a cukrot és sót is belekeverjük.  Legalább 30 percet hagyjuk állni .
Azután hozzáadjuk a többi tejet és  szódát. Forró serpenyőben vékony palacsintákat sütünk. (a db-szám függ a serpenyő nagyságától és hogy ki milyen vékonyan teríti szét a tésztát)
----------------------------------------------------------------------------
Mákos töltelék:
120 g cukor
60 g mák
Egy elektromos kávédaráló segítségével megdaráljuk a mákot és cukrot (vagy igazi mákdarálóval)
---------------------------------------------------------------------------- 
Szilvaszósz:
250 g jó sűrű szilvalekvár,
150 g száraz vörösbor,
1 kk fahéj
Az egészet egy kis lábosba tesszük, felfőzzük.  

Kommentare