Nudelsalat mit Fleischkäse - Tésztasaláta felvágottal
Nudelsalat mit Fleischkäse
Zutaten für 4 Personen:
140 g kleine Nudeln,
250 g Broccoli,
4-5 getrocknete in Öl eingelegte Tomaten,
1/2 rote Paprika,
100 g Hartkäse/ Emmentaler, Gruyère, Gouda, Edamer,
200 g Leberkäse, Fleischkäse, oder Schinken
---------------------
Für die Salatsauce:
1/2 EL Senf,
2 EL Rotweinessig,
2 EL Olivenöl,
Salz, Pfeffer,
gerieb. Muskatnuss,
1/2 TL. Curry,
paar Chiliflocken gerieben,
4 EL Wasser,
1 EL getrocknete oder frische Salatkräuter
Zubereitung:
Nudeln im Salzwasser al dente kochen, abgiessen. Nicht abspülen!!! Auskühlen lassen.
Broccoli in kleinen Rosen teilen, im Salzwasser kochen und mit kaltem Wasser abschrecken.
Tomaten, Paprika und den Käse in kleine Stücke, die Wurst in Streifen schneiden.
Alles in eine Salatschüssel geben und gut vermengen.
Für die Sauce alle Zutaten miteinander verrühren. Die Sauce über den Nudelsalat giessen und nochmals vermengen. Entweder sofort essen, aber am besten schmeckt es, wenn man ihn paar Stunden abgedeckt im Kühlschrank durchziehen lässt.
Beim Servieren mit frischen Salaten garnieren.
Tésztasaláta felvágottal
Hozzávalók 4 főre:
140 g apró tészta,
250 g brokkoli,
4-5 szárított, olajban eltett paradicsom,
1/2 piros, húsos paprika,
100 g sajt / Emmentali, Gouda, Gruyére, Edami, stb./
200 g sonka, vagy finom felvágott (én Leberkäsével készítettem, az egy német specialitás, de láttam már Magyarországon is)
A salátaléhez:
1/2 ek. mustár,
2 ek borecet,
2 ek olívaolaj,
só, bors, szerecsendió,
pici erős, ( vagy egy késhegynyi Erőspista, vagy pár szem darált chili)
1 ek szárított, vagy friss saláta fűszernövények,
4 ek víz,
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. Nem szabad leöblíteni hideg vízzel!
A brokkolit szétszedjük kis rózsákra és sós vízben megfőzzük. Vigyàzat, 4-5 perc alatt kész. Jéghideg vízzel leöblítjük.
A paprikát, paradicsomot és sajtot kis kockákra, a felvágottat is csíkokra aprítjuk.
Egy salátás tálba beleteszünk mindent, hozzáadjuk a
kihűlt tésztát és a brokkolit. Óvatosan összekeverjük.Hozzávalók 4 főre:
140 g apró tészta,
250 g brokkoli,
4-5 szárított, olajban eltett paradicsom,
1/2 piros, húsos paprika,
100 g sajt / Emmentali, Gouda, Gruyére, Edami, stb./
200 g sonka, vagy finom felvágott (én Leberkäsével készítettem, az egy német specialitás, de láttam már Magyarországon is)
A salátaléhez:
1/2 ek. mustár,
2 ek borecet,
2 ek olívaolaj,
só, bors, szerecsendió,
pici erős, ( vagy egy késhegynyi Erőspista, vagy pár szem darált chili)
1 ek szárított, vagy friss saláta fűszernövények,
4 ek víz,
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. Nem szabad leöblíteni hideg vízzel!
A brokkolit szétszedjük kis rózsákra és sós vízben megfőzzük. Vigyàzat, 4-5 perc alatt kész. Jéghideg vízzel leöblítjük.
A paprikát, paradicsomot és sajtot kis kockákra, a felvágottat is csíkokra aprítjuk.
A salátaszószhoz összekeverjük a hozzávalókat és ráöntjük a tésztára. Rögtön tálalhatjuk, de a legfinomabb, ha inkább tálalás előtt pár órát a hűtőben pihen .
Kommentare
Kommentar veröffentlichen