Kassler im Blätterteig mit Spargel und Sauce Hollandaise - Füstölt karaj levelestésztában Hollandi- szószos spárgával




              


Kassler im Blätterteig mit Spargel und Sauce-Hollandaise


Zutaten:

4 Scheiben geräucherten Kassler,
1 Pckg Blätterteig,
1 kg Spargel,
1 Pr. Zucker, Salz
150 g Butter,
2 Dotter,
Salz, Pfeffer,
6 EL trock. Weisswein
1 EL Senf
1 Zitrone

Zubereitung:

Kasslerscheiben in Blätterteig einpacken und von allen Seiten gut zusammenrollen. Mit aufgeschlagenem Ei bepinseln.
Backofen auf 200° einstellen.
Spargel schälen, die Enden abschneiden. In einen Kochtopf legen. Nur so viel Wasser dazugeben, dass sie gerade noch bedeckt sind. Zucker und Salz ins Wasser geben. Je nach Geschmack kochen (wir mögen den Spargel weich, aber wenn man nur bissfest mag, sollte man öfters kontrollieren).
Das Kassler in den vorgeheizten Backofen geben und schön rotgold backen.


Für die Zubereitung die Sauce braucht man nur paar Minuten, deswegen erst anfangen wenn der Spargel und das Kassler schon fast fertig ist oder bald fertig werden.
Butter in einem kleinen Topf flüssig werden lassen, aber nicht kochen.                                                   In einer Schüssel über demWasserbad werden die Dotter mit Senf und Wein ganz fest aufgeschlagen. Binnen 1-2 min. wird  es dick, dann vom Wasserbad nehmen und ganz langsam die flüssigen Butter dazugeben, dabei ständig weiterrühren. Mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken.
Spargel abgiessen, auf den Teller anrichten.

 



Füstölt karaj leveles tésztában Hollandi-szószos spárgával

Ezt az ételt egy gyakorlott háziasszony fél órán belül az asztalra varázsolja. A spárga pucolást leszámítva, minden nagyon gyorsan megy. A spárgát meg lehet hámozni már jóval korábban és vízben hagyni. A húst is be lehet jóval előbb csomagolni és félretenni. Így elég fél órával az ebéd kezdete előtt elkezdeni:  a húst a sütőben megsütjük, a spárgát megfőzzük és a szósz készítésére is csak az utolsó 5 perc elegendő. Ha van előtte leves, elég ez a mennyiség 4 fő részére. Természetesen attól függően, hogy ki mennyire szereti a spárgát vagy a húst.

Hozzávalók:
4 szelet füstölt karaj (csontnélküli)
1 csomag vajas leveles tészta,
1 kg spárga,
1 csipet cukor és só a főzéséhez,
150 g vaj,
2 tojássárgája
só, bors,
6 ek száraz fehérbor,
1 ek mustár,
1 citrom,

Elkészítése:

A spárgát meghámozzuk, a végeket levágjuk. Egy lábosba tesszük, de csak annyi víz kell rá, hogy éppen ellepje. A cukrot és a sót csak a főzésnél kell hozzátenni.

A hússzeleteket levestésztába csomagoljuk, a széleket szépen begöngyöljük és lekenjük a felvert tojással. Fél órával az ebéd kezdete előtt a spárgát feltesszük főzni. A húst betesszük az előmelegített sütőbe, 200°-ra és pirosra sütjük. Egy kis lábosban a vajat felolvasszuk, de nem főzzük. Ha puha a spárga és a hús is kész, elkészítjük a szószt.
Egy fém tálkába beletesszük a 2 tojássárgáját, a mustárt és a bort. Gőz felett állandó keverés mellett besűrítjük (1-2 perc alatt elkészítjük). A tálkát levesszük a gőzről és belefolyatjuk a vajat, közben állandóan kevergetjük egy kis habverővel. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A spárgát leszűrjük és mindent tányérokon tálalunk.






 
 

Kommentare