Käsefüsse - Sajtos lábak

  

                                                                    




                                                                
Käsefüsse

Zutaten:

250 g Magerquark
1 Ei + 75 g Eiweiss,
5 g Hefe,
1 TL Backpulver,
2 TL Salz,
500 g Mehl,
100 g Sauerrahm, Crème fraîche, Schmand (30% Fett)
---------------------------
250 g Butter
100 g Mehl
-------------------
75 g Eiweiss,
150 g geriebener Käse...oder Gemischter Käse (Gouda, Emmentaler, Parmesan, usw.)

Die ersten aufgelistete Zutaten in eine Küchenmaschine geben und einen schönen, homogenen Teig kneten. In Frischhaltefolie wickeln und kaltstellen.
Die zweiten  Zutaten miteinander per Hand verkneten und genauso kaltstellen für 30 min.
Nach 30min. den 1 Teig ausrollen, das  Mehl-Butter-Gemisch drauf verteilen. Dann anfangen zum Falten. Von rechts nach links bis zur Mitte, von links nach rechts bis zur Mitte, von oben nach unten und von unten nach oben. Wieder einpacken, kaltstellen für 30 min. Dann ausrollen und falten, wie gehabt. Mindestens 3 Mal alle 30 min. sollte man falten. Nach dem letzten Ruhen, nochmals ausrollen und falten, dann ausrollen. Mit dem aufgeschlagenen Eiweiss bepinseln, mit dem Käse bestreuen und mit einer Fuss- oder Handausstecherform ausstechen. Auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen. 
Im vorgeheizten Backofen bei 180°-200° schön rötlich backen.






                                 


                           Sajtos lábak

250 g krémtúró, (zsírmentes)

1 tojás,

5 g élesztő,

1 kk sütőpor,

2 kk só,

500 g liszt,

100 g zsíros tejföl,

----------------------

250 g vaj,

100 g liszt,

-----------------------------

75 g fehérje,

150 g reszelt sajtkeverék,

Az első adalékokból a dagasztógépben egy tésztát gyúrunk, folpackba csomagolva hidegre tesszük.

A második hozzàvalókat  is jól eldolgozzuk egymással, szintén hidegre tesszük.

Kb. fél óra elteltével kisodorjuk a tésztát, a vajas lisztet rákenjük, majd behajtjuk a két szélét a közepéig, majd föntről és lentről is behajtjuk a közepéig. Becsomagolva hidegre tesszük. 30 perc múlva kisodorjuk és még egyszer ugyanúgy hajtogatjuk. Lefedve, hűvös helyre tesszük. Legalább 3x  megismételjük ezt, kigyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük. 
Az utolsó pihenés után ismét kinyújtjuk, bekenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajtkeverékkel. (Nyugodtan reszelhetünk bele egy kis Parmezánt, Emmentálit, Goudát, stb.) Egy láb vagy kéz formájú keksz szaggatóval kivágjuk a formákat és papírral kibélelt tepsibe rakjuk. 
200°-ra előmelegített sütőben sütjük, amíg szép piros lesz.

Kommentare