Käsefüsse - Sajtos lábak
Käsefüsse
Zutaten:
250 g
Magerquark
1 Ei + 75 g Eiweiss,
5 g Hefe,
1 TL
Backpulver,
2 TL Salz,
500 g Mehl,
100 g
Sauerrahm, Crème fraîche, Schmand (30% Fett)
---------------------------
250 g Butter
100 g Mehl
-------------------
75 g
Eiweiss,
150 g geriebener
Käse...oder Gemischter Käse (Gouda, Emmentaler, Parmesan, usw.)
Die ersten
aufgelistete Zutaten in eine Küchenmaschine geben und einen schönen, homogenen
Teig kneten. In Frischhaltefolie wickeln und kaltstellen.
Die zweiten Zutaten miteinander per Hand verkneten und
genauso kaltstellen für 30 min.
Nach 30min.
den 1 Teig ausrollen, das Mehl-Butter-Gemisch
drauf verteilen. Dann anfangen zum Falten. Von rechts nach links bis zur Mitte,
von links nach rechts bis zur Mitte, von oben nach unten und von unten nach
oben. Wieder einpacken, kaltstellen für 30 min. Dann ausrollen und falten, wie
gehabt. Mindestens 3 Mal alle 30 min. sollte man falten. Nach dem letzten
Ruhen, nochmals ausrollen und falten, dann ausrollen. Mit dem aufgeschlagenen
Eiweiss bepinseln, mit dem Käse bestreuen und mit einer Fuss- oder Handausstecherform
ausstechen. Auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen.
Im
vorgeheizten Backofen bei 180°-200° schön rötlich backen.
Sajtos lábak
250 g krémtúró, (zsírmentes)
1 tojás,
5 g élesztő,
1 kk sütőpor,
2 kk só,
500 g liszt,
100 g zsíros tejföl,
----------------------
250
g vaj,
100
g liszt,
-----------------------------
75 g fehérje,
150 g reszelt sajtkeverék,
Az
első adalékokból a dagasztógépben egy tésztát gyúrunk, folpackba csomagolva
hidegre tesszük.
A
második hozzàvalókat is jól eldolgozzuk egymással, szintén hidegre tesszük.
Kb.
fél óra elteltével kisodorjuk a tésztát, a vajas lisztet rákenjük, majd behajtjuk
a két szélét a közepéig, majd föntről és lentről is behajtjuk a közepéig.
Becsomagolva hidegre tesszük. 30 perc múlva kisodorjuk és még egyszer ugyanúgy hajtogatjuk.
Lefedve, hűvös helyre tesszük. Legalább 3x megismételjük ezt, kigyújtjuk,
hajtogatjuk, pihentetjük.
Az utolsó pihenés után ismét kinyújtjuk, bekenjük
tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajtkeverékkel. (Nyugodtan reszelhetünk bele
egy kis Parmezánt, Emmentálit, Goudát, stb.) Egy láb vagy kéz formájú keksz
szaggatóval kivágjuk a formákat és papírral kibélelt tepsibe rakjuk.
200°-ra
előmelegített sütőben sütjük, amíg szép piros lesz.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen