Käsebrötchen - Sajtos zsemle
Käsebrötchen
Zutaten:
200 g Weizenmehl 1050-er, aber man kann auch einfach Weissmehl nehmen
300 g Weizenmehl 550-er,
20 g Hefe, /aber am Besten, weniger Hefe nehmen, dafür länger gehen lassen/
1 KL Zucker,
1 1/2 KL Salz,
300-310 ml lauwarmes Wasser,
--------------------
100 g geriebene Käse,
120 gr gerieb. oder Scheibenkäse
Zubereitung:
Von den oberen Zutaten mit der Küchenmaschine oder per Hand einen Hefeteig kneten. (ca. 10 min.)
Am Ende 100 g geriebenen Käse dazukneten.
Zugedeckt auf Doppelte gehen lassen. (ca. 45-60 min)
Auf ein ungemehltes Brett geben, auf 8-10 Stück teilen.
Zugedeckt nochmals 30 min gehen lassen.
Nachdem mit Wasser bestreichen und mit dem Käse belegen.
Im vorgeheizten Backofen bei 200° 30 min mit wenig Dampf backen.
Sajtos zsemle
Hozzávalók:
200 g félfehér, oder fehér búzaliszt,
300 g 80-as kenyérliszt,
1 kk cukor,
11/2 kk só,
20 g élesztő, /de még jobb kevesebb élesztővel, de tovább kelesztve/
300-310 ml langyos víz
---------------------------------
100 g reszelt sajt,
120 g reszelt sajt
Elkészítése:
A fenti hozzávalókból a konyhagép segítségével egy kelttésztát keverünk, majd a végén a 100 g reszelt sajtot beledagasztunk.
Duplájára kelesztjük.
Egy liszt nélküli deszkára borítjuk, elosztjuk 8-10 db.-ra és kerekre formázzuk.
Betakarva újból 30 percig pihentetjük.
Vízzel bekenjük a tetejét és rátesszük a 120 g reszelt sajtot (vagy szeleteltet is lehet)
A sütő aljába egy kis hőálló edénybe vizet teszünk. Előmelegített sütőben 200°-on 30-ig sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen