Geschnetzeltes Strogonoff mit gerösteten Süsskartoffeln - Apróhús "Strogonoff" resztelt édesburgonyával
Geschnetzeltes
Stroganoff mit gerösteten Süsskartoffeln
Zutaten:
400 g Rindergeschnetzeltes (oder Steakfleisch in dünne Streifen geschnitten)
2 kleine Zwiebeln, kleingeschnitten,
250 g Champignons, (oder eine Dose Champignons geschnitten)
100 g Erbsen, frisch oder gefroren,
2-3 kleingeschnittene saure Gurken,
50 ml Weisswein,
100 g Sahne,
1 TL. Mehl,
Salz, Pfeffer,
2-3 EL Sojasauce,
Öl zum Anbraten,
1-2 TL. eingelegte Grüne Pfeffern,
-------------------------------------
ca. 350 g Süsskartoffeln,
2 Eier,
1 EL Mehl,
Salz, Pfeffer,
frisch geriebene Muskatnuss,
Öl zum Anbraten,
Zubereitung:
ca. 350 g Süsskartoffeln,
2 Eier,
1 EL Mehl,
Salz, Pfeffer,
frisch geriebene Muskatnuss,
Öl zum Anbraten,
Zubereitung:
Eine beschichtete Pfanne heiss werden lassen, Öl reingeben und das Fleisch scharf anbraten, danach in eine Schüssel geben, zudecken.
Das kleingeschnittene Gemüse in die Pfanne geben, paar Minuten lang anrösten, dann mit dem Wein ablöschen. Zugedeckt paar Minuten dünsten. Ca. nach 10 Minuten mit Mehl bestäuben, umrühren und die Sahne dazumischen. Mit Sojasauce, Salz und Pfeffer würzen.
Schliesslich das Fleisch unterrühren, aber nicht mehr kochen.
Die Süsskartoffeln raspeln (grosse Löcher-Raspel). Gut ausgedrückt in eine Schüssel geben. Mit den weiteren Zutaten gründlich verrühren.
Entweder formt man mit Hilfe eines Löffel runde Röstis
davon oder gibt man die ganze Menge auf einmal in die Pfanne. Die Röstis 4-5
min. von beiden Seiten anbraten. Die gerösteten Süsskartoffeln aber öfters
umrühren, dass sie von überall Farbe bekommen.
Apróhús "Strogonoff" resztelt édesburgonyával
A német oldalon nem írtam le, mert ott mindenhol lehet kapni
aprított húst, mivel nagyon sok recept létezik a különböző fajtájú
vékony csíkokra szeletelt húsokkal. Ehhez a recepthez egy olyan
fajta marhahús kell, amit hirtelen lehet sütni. Tehát nem kell
megfőzni, mint egy pörköltet. Egy fehérpecsenye, vagy egy
steakhús való hozzá. Tudom, nem olcsó, de nem kell bele sok,
hiszen még gomba és borsó is van benne és ez az adag 4
embernek bőven elég.
Hozzávalók:
400 g marha apróhús,
2 kisebb hagyma kockázva,
250 g gomba szelve, vagy 1 konzerv doboz szeletelt gomba,
100 g zöldborsó friss, vagy mirelit,
3 savanyú uborka aprítva,
50 ml száraz, fehér bor,
100 ml tejszín,
1 kk liszt,
só, bors, olaj,
2-3 ek szójaszósz,
1-2 kk zöld bors (üvegben elrakott)
Kb. 350 g édesburgonya,
2 tojás,
só, bors,
1ek liszt,
frissen reszelt szerecsendió,
olaj a sütésre
Elkészítése:
A húst mossuk meg, majd szárítsuk meg, a zöldségeket pedig
aprítsuk fel.
Egy bevont serpenyőt forrósítsunk fel, aztán tegyünk bele 3-4 ek
olajat és rögtön dobjuk rá a húst. (ha nagyobb mennyiség készül,
akkor két, vagy több adagban kell kisütni).
Nem szabad, hogy vizet engedjen, mert akkor rágós lesz és főzni
kell, mint a pörköltet.
Tehát erős tűzön, forró serpenyőben hirtelen süssük meg a húst, majd szedjük ki egy kis tálba és takarjuk le.
Minden
zöldséget rakjunk bele a forró serpenyőbe és egy pár percig süssük.
Öntsük fel borral és pár percig dinszteljük. Ezután hintsük be liszttel, keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a tejszínnel és kb. kétszerannyi vízzel.. Szójaszósszal, borssal, sóval ízesítsük. Még egyszer forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és csak ekkor lehet a húst is hozzákeverni.
Az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk. A nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Két kézzel kinyomjuk belőle a nedvességet, majd hozzákeverjük a tojást, a lisztet, és a fűszereket.
Tulajdonképpen lehet belőle kis tócsnikat
(Röstiket) is készíteni, haÖntsük fel borral és pár percig dinszteljük. Ezután hintsük be liszttel, keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a tejszínnel és kb. kétszerannyi vízzel.. Szójaszósszal, borssal, sóval ízesítsük. Még egyszer forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és csak ekkor lehet a húst is hozzákeverni.
Az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk. A nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Két kézzel kinyomjuk belőle a nedvességet, majd hozzákeverjük a tojást, a lisztet, és a fűszereket.
kanállal kis halmokat teszünk a serpenyőbe majd minden oldalról
4-5 percig sütjük. Eléggé kényes, mert lehet, hogy a belseje nyers
marad. Ezért a legjobb egyszerre beletenni a forró serpenyőbe egy
kis olajon és időnként megkeverni, majd szép pirosra sütni.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen