Gebratene Zucchinischeiben in der Marinade - Sült, pácolt cukkíni






Gebratene Zucchinischeiben in der Marinade

Bald fängt der Grill-Saison an und Zucchini gibt es mittlereweile den ganzan Jahr über, aber im Sommer, wenn man einheimische hat, dann freut man sich für neue Rezepte für Zucchinizubereitung.

Zutaten:

500gr. kleinere, oder mittlere Zucchini,
Oel zum Anbraten
-----------------------
der Saft einer Zitrone,
2 Zehen Knoblauch zerkleinert,
4 EL. Olivenöl,
Salz, Pfeffer,
Chiliflocken,
nach Geschmack frische Kräutern kleingeschnitten,
1 EL. Sojasauce,
1 KL. Orangen-Senf, oder Feigen-Senf, oder alternativ Honig,
1 EL. Ketchup,

Zubereitung: 

Zuerst die Sauce mischen von den Zutaten, abschmecken.
Dann die Zucchinis waschen,  auf  halbe-cm. dicke Scheiben schneiden. In heissem Fett braten.
Sofort in die Marinade legen und mindesten 24 Stunden durchziehen lassen.



                              
                              
                      Sült, pácolt cukkíni

Hamarosan jön megint a cukkíniszezon, meg a grillszezon. Pontosan ehhez illik ez a recept. Egy nappal előtte el lehet készíteni egy jó nagy mennyiséget, másnap grillezéshez, vagy csak mint saláta kitünő ötlet.  Lehet pl. egy kis Fétát is kockázni rá.

Hozzávalók:

500 gr kissebb, vagy közepes nagyságu cukkíni,
olaj a sütéshez,
-----------------------
1 citrom leve,
2 gerezd fokhagyma,
4 ek olívaolaj,
só, bors,
friss füszernövények apróra vágva: pl. bazsalikom,  rozmaring, kakukkfü, stb.
vagy szárított füszernövények,
1 ek szójaszósz,
kicsi csili,
1 kk méz, vagy narancsos-fügés, stb. édes-mustàr,
1ek ketchup


Elkészítése:

Egy tálba rakjuk  az összes hozzávalót, összekeverjük és ízlés szerint ízesítjük.
A cukkínikat megmossuk, kb. fél cm-es darabokra vágjuk és olajban mindkét oldalról pirosra sütjük. Direkt a pácba szedjük. 
24 órán keresztül hagyjuk állni a pácban, mielőtt tálalnánk.

Kommentare