Gebratene Auberginen mit Tzatziki - Sült padlizsán cacikivel




                          Gebratene Auberginen mit Tzatziki   


Aubergine:

Zutaten:

1 Aubergine,
Mehl,
Salz, Pfeffer,
Parmesankäse,
---------------------
Olivenöl zum aubraten

Zubereitung:

Aubergine waschen,  Endstücke abschneiden und in 1/2 cm Stücke schneiden. 
Sofort in Mehl wenden. Nicht salzen!!!
Eine Pfanne heiss werden lassen, Olivenöl reingeben. Sofort die Auberginenscheiben reinlegen. 
Salzen, Pfeffern. Nach 2-3 min. umdrehen. Das Olivenöl nicht zu heiss werden lassen!!
Auf ein Küchenpapier legen.
Beim Servieren  Parmesankäse drüberraspern. Mit Tzatziki servieren.

Tzatziki:

8 EL Griechische Yoghurt,

oder
6 EL Mageryoghurt, 
2 EL Sauerrahm,
---------------------------
1/2 Gurke,
2 Zehe Knoblauch,
Dill,
Salz, Pfeffer,
2 EL Rotweinessig,
3 EL Olivenöl

Zubereitung:

Gurke waschen und fein oder mittelgrob raspeln. Einsalzen und paar min. lassen.
In einer Schüssel die restlichen Zutaten reingeben.  
Dill kleinschneiden, reingeben, Knoblauch fein würfeln, reingeben.
Dann die Gurken ganz fest ausdrücken und zu der  Yoghurt-Sauce geben.  Nochmals abschmecken. 
Gut verrühren und paar Stunden ziehen lassen.


                   Sült padlizsán cacikivel 


Sült padlizsán 
Hozzávalók:

1 padlizsán,
liszt,
só, bors,
Parmesan sajt,
olaj a sütéshez

Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, levágjuk a végeit és kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. Rögtön lisztbe forgatjuk.
(ne sózzuk!!!)
Egy serpenyőt felmelegitünk,  beleöntjük az olívaolajat és a padlizsánszeleteket belerakjuk. Most sózzuk, borsozzuk. 
Vigyázzunk, hogy ne égjen meg az olaj!
Mindkét oldalán szép pirosra sütjük, majd egy konyhapapírra fektetjük.
Tálaláskor frissen Parmesan-sajtot reszelünk a tetejére. Cacikivel tálaljuk.


Caciki

Hozzávalók:

8 ek görög joghurt,
vagy:
6 ek natúr joghurt +
2 ek tejföl,
---------------
1/2 kigyóuborka,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors,
2 ek borecet,
3 ek olívaolaj,
kapor,

Elkészítése:

Az uborkát megmossuk, finomra, vagy féldúrvára reszeljük. Besózzuk és hagyjuk állni.
Egy tálkába betesszük a többi hozzávalót.  A kaprot felaprítjuk, a fokhagymát kiskockákra vágjuk és hozzáadjuk.
Ezután az uborkát erősen kinyomjuk és azt is hozzáadjuk. 
Izlés szerint utánfűszerezzük.
Hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát, hogy az ízek összeérjenek.




Kommentare