Früchte-Tarte - Gyümölcs-Tarte





                                                Früchte-Tarte

Zutaten: 
Apfelgelee zum überpinseln,
---------------
Mürbteig:
250 g Mehl,
150 g kalte Butter in kleinen Würfeln,
65 g Zucker,
1 Ei,
2 EL Sahne
------------------
Früchte zum garnieren,
--------------------
150 g Frischkäse,
75 g Zucker,
100 g Sahne,
Vanillie,
Zitronenzeste,
--------------------------

Zuerst Apfelgelee zubereiten.

500g Apfel,
330 g Wasser,
115 g Zucker,
------------------
1 Tüte Tortengelee

Apfeln waschen, nur den Stiel enfernen, achteln. Im Wasser mit dem Zucker zusammen kochen. Es dauert schon, anderthalb, zwei Stunden.
Einen feinen Sieb auf eine Schüssel legen, und alles reingeben.
Abtropfen lassen, wenn die nicht zu dunkel sind, kann man auch bisschen drücken.
Die Flüssigkeit nochmals zum Kochen bringen. Die Tortengelee mit 1-2 EL Wasser mischen und in die Flüssigkeit geben. Solange kochen, bis es wieder eine klare Flüssigkeit wird.
Man kann in einem Einmachglas im Kühlschrank lange aufbewaren.

Mürbteig:

Von den ganzen Zutaten ganz schnell einen Teig kneten, dann in Frischhaltefolie gepackt im Kühlschrank rasten lassen für 30 min.

Nachdem zwischen Folie ausrollen, in eine Tarte-Form legen und blindbacken. ( Mit Alufolie bedecken, dann mit Boden, oder Tonkügelchen belegen) 
Vorgeheizt 200° 5 min, dann auf 190° runterdrehen und Alufolie mit den Bohnen entfernen. Weitere 10-15 min fertigbacken.

Den Kuchen ganz auskühlen lassen.

Die Füllung.

Käse, mit Zucker und Sahne, ganz fest mit einem Schneebesen aufschlagen. Mit Vanillie und Zitronenschale würzen.
In den Mürb-Teig geben, gut verteilen. Die Obstscheiben oben verteilen nach Geschmack. Dann mit dem flüssigen Apfelgelee bepinseln.



                              Gyümölcs-Tarte


Hozzávalók:

Almazselé,
----------------
a tésztához:

250 g liszt,
150 g hideg vaj, kicsikre kockázva,
65 g cukor,
2 ek tejszín,
------------------

a krémhez:

150 g krémsajt, (mint az Exquisa, vagy Philadelphia)
75 g cukor,
100 g tejszín,
citromhéj reszelve, 
vanília, vagy van. cukor,
----------------------------------

gyümölcsök tetszés szerint,

---------------------------------

Az almazselé készítésével kell kezdeni:

Hozzávalók:
500 g  alma,
330 g víz,
115 g cukor,
--------------
1 zacskó  világos tortazselé
---------------------------
Az almákat megmossuk, szárait levágjuk és darabokra vágjuk. A vízzel és cukorral felfőzzük és takarék lángon legalább másfél, két órát főzzük.
Egy szitával leszűrjük a levét, azután pedig visszatesszük  főzni. Egy-két kanál vízzel összekeverjük a zseléport és beleöntjük az almalébe. Pár percig főzzük, amíg újból átlátszó szinű  nem lesz.

Egy dunsztos üvegben a hűtőben sokáig tárolható.

A tészta elkészítése:

A hideg, kockára vágott vajjal gyors mozdulatokkal egy tésztát gyúrunk ( nem szabad, hogy átmelegedjen).  Folpackba csomagolva legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Azután két fólia között kisodorjuk és a tarte-formába tesszük. (hasonló forma, mint a gyümölcs-torta forma.) Ha a forma nem teflonos, vagy kerámia, előtte be kell vajazni.  A tésztára alufóliát terítünk, majd arra szárazbabot öntünk, annyit,  hogy ellepje mindenhol. 
200°-os felmelegített sütőben 5 percig, aztán 190°-on a fólia és babok  nélkül további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém hozzávalóit egy habverővel jó habosra keverjük. A kihűlt tarte-tésztába öntjük, majd rátesszük a gyümölcsöket, tetszés szerint.
Az egészet beecseteljük az almazselével.
Befedve, hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, mielőtt tálalnánk. 

 



 

Kommentare