Französiches Brot "à la maison" - Francia házikenyér



                               


           Französisches Brot "à la maison"

Das Rezept habe ich im Internet mit Videoanleitung gefunden und habe es einfach nachgemacht.

Zutaten:
500 g 550er Weizenmehl,
1 Tüte Trockenhefe,
1 EL Zucker,
1 EL Öl,
300 ml lauwarmes Wasser.

Zubereitung:

Die Hefe in wenig Wasser auflösen und 15 min. gehen lassen.
Alle Zutaten in die Küchenmaschine geben und 15 min. kneten. Danach legt man den Teig in eine Schüssel, deckt ihn mit Frischhaltefolie  zu und stellt ihn für 6 Stunden in den Kühlschrank.
Dann auf ein bemehltes Brett in die gewünschte Form bringen. Einen gusseisernen Topf mit Backpapier belegen. Brotteig in den Topf legen, Deckel drauf und 60 min. gehen lassen. 
Mit ein bisschen Mehl bestreuen, dann einschneiden.
In den kalten Backofen schieben. Backofen auf 245° einschalten. 40 min. backen. (mit dem Deckel)



               Francia házikenyér        

Hozzávalók:
500 g liszt, 
10 g só,
1 zacskó szárazélesztő
1 ek cukor, 
1 ek olaj, 
300 ml langyos víz

Elkészítése:

Az élesztőt egy kis vízben feloldjuk, hagyjuk 15 percig pihenni.
Azután mindent a konyhagépbe vagy kenyérsütőbe teszünk és 15 percig dagasztjuk.
Rögtön utána beletesszük  egy tálba, zsugorfóliával betakarjuk és legalább 6 órára a hütőbe tesszük.
Azután, egy lisztes deszkára kiborítjuk, tetszés szerint formázzuk. Egy sütőpapírral bélelt öntöttvas edénybe, vagy hőálló sütőformába tesszük. Betakarva ismét  egy órát kelesztjük. Azután behintjük egy kis liszttel és bevágjuk tetszés szerint.
Hideg sütőbe tesszük. 245°-on  40 percig sütjük. (nem kell vizet spriccelni, nem kell levenni a tetejét sem) Majd egy rácson hagyjuk kihűlni.


             

Kommentare