Chop Suey mit Hähnchen - Chop Suey csirkehússal

         

                Chop Suey mit Hähnchen
Zutaten:

250 g  Hähnchenfleisch, in dünnen Streifen
1 rote Paprika in Streifen,
1 Möhre in Streifen,
1 Stange Sellerie fein geschnitten,
2-3 Frühlingszwiebeln mit Grün geschnitten,
1 Glas Sojasprossen,
1 Dose geschnittene Champignons,
oder 250 g  frische Pilze,
3-4 cm grosses Ingwer-Stück, gerieben
( ausserdem kann man noch Knoblauch und eine Priese Zucker dazugeben....Geschmackssache)
-----------------------------
5-6 El Sojasauce,
5-6 El Reiswein,
Salz, Pfeffer,
ein paar Chiliflocken,
1 KL Currypaste,
------------------------------
--
Sesamöl, oder Erdnussöl,
Zubereitung:

Dosengemüse in einen Sieb giessen, abtropfen lassen. Die Ganzen Zutaten, putzen, kleinschneiden.

In einem Wok oder in einer sehr guten Pfanne die Hähnchen scharf anbraten, rausnehmen. Dann das Gemüse reingeben, aber nicht alles auf einmal. Zuerst Möhren (die brauchen am längsten, dann Sellerie, Paprika, Ingwer, Frühlingszwiebeln und als letztes das Dosengemüse.
Wenn alles soweit ist (nicht ganz durch, aber weich) die Gewürze draufgeben,  ablöschen mit dem Wein, und Sojasauce. Abschmecken.
Mit Reis oder Glasnudeln servieren.


                    Chop Suey csirkehússal
Hozzávalók:

250 g csirkehús vékony csíkokra vágva,
1 kaliformiai paprika vékony csíkokra szelve,
1 sárgarépa finom csíkokban,
1 szál angolzeller vékony szeletekre vágva,
2-3 zöldhagyma szárral együtt vékony szeletekre vágva,
1 üveg szójacsíra,
1 doboz gomba szeletelve,
3-4 cm-es gyömbér reszelve
------------------------------
--------------
5-6 ek szójaszósz,
5-6 ek rizsbor (vagy száraz fehérbor, vagy száraz Sherry)
só, bors,
egy csipetnyi chili,
1 kk currypaszta,
( ezenkivül lehet még fokhagymát is rátenni és egy csipet cukrot, ki hogy szereti)
----------------------------------------
szézámolaj, vagy mogyoróolaj (mert nagyon jól fel lehet forrósítani)
Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, szeleteljük. A dobozos zöldségeket egy szitába öntjük, lecsepegtetjük.

Egy Wokot, vagy jó minőségü serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük az olajat és rögtön beledobjuk a húst. Hirtelen, erősen megsütjük, majd kitesszük  egy tányérra.
Ezután a zöldségeket rakjuk bele egymás után, kb. félperces külömbséggel. Először a répát, aztán a zellert, gyömbért, paprikát, zöldhagymát és legutoljára a dobozos zöldségeket.
Pár pillanatig jól átsütünk mindent, állandó keverés mellett, aztán a borral és a szójaszósszal felöntjük, befűszerezzük. (a zöldségnek nem szabad ropognia, de túl puha sem lehet)
Rizzsel vagy üvegtésztával tálaljuk.

Kommentare