Baguette
Baguette (schnell)
Normalerweise dauert eine echte Französische Baguette über 24 Stunden.
Ich habe versucht diese Zeit zum kürzen und die benötigte Hefemänge auch reduzieren.
Diese wohlschmeckende Baguette`s sind geworden, aussen knuspig, innen weich.
Vorteig:
Baguette
(gyorsított)
Általában
egy igazi francia baguette elkészítése több mint 24 órát tart. Megpróbáltam
lerövidíteni az időt úgy, hogy az élesztő mennyiségét is csökkentettem. Nagyon
finom lett az eredmény, kívül ropogós, belül foszlós baguette-ek.
Előtészta:
150 g kenyérliszt,
100 g víz,
4 g élesztő,
Ezeket a hozzávalókat keverjük össze, folpackkal takarjuk be és
szobahőmérsékleten hagyjuk 4 órán át pihenni.
Ezután adjunk hozzá:
300 g kenyérliszt,
50 g búzaliszt,
220 g langyos viz,
2 tk só,
2 g élesztő,
Az egészet jól megdagasztjuk, majd 1 órán keresztül hagyjuk pihenni. Kiboritjuk egy deszkára lelapitjuk a tésztát és hajtogatjuk. 3x20 percenként. Nem lisztezett
felületen kell dolgozni.
Egyenként lelapitjuk, jobbról balra, balról jobbra
hajtogatjuk, majd fentről lefelé hajtjuk és a végét mindig az alsó tésztához
nyomjuk, tehát a szokásos módon. Ezután mindegyiket kisodorjuk, baguette-sütőre
fektetjük. Egy enyhén nedves konyharuhával betakarjuk és hagyjuk megint 20
percet kelni. Majd 20 perc elteltével bekapcsoljuk a sütőt 230°-ra. Az aljára
egy kis tepsit teszünk vízzel, hogy elég gőz legyen. Ha elég meleg a sütő,
kenyereket enyhén meghintjük liszttel (csak a kinézet miatt) bevágjuk és betesszük sülni kb.
25-30 percre.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen