Avocado-Mango-Salat - Avokádó-mangó saláta
Avocado-Mango-Salat
Zutaten für 2 Personen
1 Avocado,
1 Mango,
120 ml frisch gepresster Orangensaft,
Salz, Pfeffer,
ein paar Flocken Chili gemahlen,
2 EL Essig,
2 EL Olivenöl
Salat zum Garnieren,
4 Scheiben geräucherten Schinken,
Zubereitung:
Orangensaft zum Kochen bringen und ein paar Minuten kochen lassen, bis es bisschen dicker wird.
Mit Essig, Öl, Salz, Pfeffer abschmecken, bisschen Chili dazugeben.
Mango schälen, in kleine Würfel schneiden.
Avocado genauso schälen und würfeln.
Auf den Teller einen Servierring geben. Von den geschnittenen Avocado die Hälfte in den Ring löffeln, dann 2 Löffel Orangensauce drauf verteilen. Dann mit den Mangowürfeln genauso verfahren.
Die Salatblätter in die Salatsauce mischen und um den Ring verteilen. Anschliessend die Schinkenscheiben länglich halbieren, zusammenrollen und in die Salatblätter reinstecken.
Den Ring entfernen, die restliche Salatsauce verteilen.
Mit Baguette servieren.
Zutaten für 2 Personen
1 Avocado,
1 Mango,
120 ml frisch gepresster Orangensaft,
Salz, Pfeffer,
ein paar Flocken Chili gemahlen,
2 EL Essig,
2 EL Olivenöl
Salat zum Garnieren,
4 Scheiben geräucherten Schinken,
Zubereitung:
Orangensaft zum Kochen bringen und ein paar Minuten kochen lassen, bis es bisschen dicker wird.
Mit Essig, Öl, Salz, Pfeffer abschmecken, bisschen Chili dazugeben.
Mango schälen, in kleine Würfel schneiden.
Avocado genauso schälen und würfeln.
Auf den Teller einen Servierring geben. Von den geschnittenen Avocado die Hälfte in den Ring löffeln, dann 2 Löffel Orangensauce drauf verteilen. Dann mit den Mangowürfeln genauso verfahren.
Die Salatblätter in die Salatsauce mischen und um den Ring verteilen. Anschliessend die Schinkenscheiben länglich halbieren, zusammenrollen und in die Salatblätter reinstecken.
Den Ring entfernen, die restliche Salatsauce verteilen.
Mit Baguette servieren.
Avokádó-mangó saláta
Hozzávalók 2 személyre:
1 avokádó,
1 mangó,
120 gr frissen préselt narancslé,
só, bors,
egy pici darált chili,
2 ek borecet,
2 ek olívaolaj,
salátadarabkák, vegyesen, vagy pl. rukkolasaláta,
4 szelet vékony füstölt sonka,
Elkészítés:
A narancslevet tegyük fel főzni és jó pár perc alatt kicsit sűrítsük be. Adjunk hozzá ecetet és olajat, fűszerezzük sóval, borssal és chilivel.
A mangót hámozzuk meg, majd apró kockákra vágjuk fel. Az avokádót ugyanúgy hámozzuk meg és aprítsuk fel. Egy tálaló karikát helyezzünk a tányérra. Először az avokádót kanalazzuk bele, majd locsoljuk meg egy-két kanálnyi narancsos-salátalével, majd ugyanúgy a mangót is tegyük bele és locsoljuk meg . A salátát a narancsszószba forgassuk bele, osszuk el a tányérokon a karika körül.
A sonkaszeleteket hosszában felezzük el, tekerjük fel és ezekkel díszítsük a salátát.
A tálalásnál a karikát vegyük el és a maradék saláta-szósszal locsoljuk meg a salátát. Bagettel tálaljuk
Kommentare
Kommentar veröffentlichen