Antipasti
Antipasti
Zutaten:
5-6 Paprika,
gemischt
500 g
Champignons,
1-2
Aubergine,
oder und Zucchini,
3-4
Knoblauchzehe,
1-2
Zwiebeln,
Rosmaringzweig,
Thymian,
Basilikum,
Salz,
Pfeffer,
Olivenöl
Zubereitung:
Das Gemüse
waschen. Paprika vierteln, Strunk und
Körner entfernen.
Aubergine in ca. 1 cm dicke Scheiben schneiden. Champignons
gründlich waschen und die Stiele ausbrechen, dann halbieren. Zwiebeln in
Scheiben schneiden.
Alles auf
ein mit Olivenöl belegtes Backblech
geben.
Mit Salz und
Pfeffer würzen und mit den Kräuter
bestreuen.
Bei 200° 40 min
überbacken.
Alles vom
Blech in ein Gefäss hineingeben (auch
das Öl dazugeben), mit Olivenöl aufgiessen, damit alles gut abgedeckt ist und im
Kühlschrank aufbewahren.
Antipasti
Hozzávalók:
5-6 vegyes paprika,
1-2 padlizsán, (lehet bele cukkinit is tenni)
500 g gomba,
3-4 gerezd foghagyma,
1-2 vöröshagyma,
1 szál rozmaring,
bazsalikom,
kakukkfű (friss vagy szárított)
olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paprikákat negyedeljük, szárát,
magokat eltávolítjuk.
A gombát szintén alaposan megmossuk, kitörjük a szárát és félbevágjuk. A
vöröshagymát szeletekre vágjuk, a padlizsánt 1 cm-es szeletekre szeljük. Egy
nagy tepsit alaposan megolajozuk, rárakjuk a zöldségeket, sózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszernövényekkel. Tulajdonképpen mindenféle zöldséget használhatunk tetszés szerint.
200°-on 40 percig sütjük.
200°-on 40 percig sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen