Antipasti



                                 Antipasti





Zutaten:

5-6 Paprika, gemischt

500 g Champignons,

1-2 Aubergine,  

oder  und Zucchini,

3-4 Knoblauchzehe,

1-2 Zwiebeln,

Rosmaringzweig,

Thymian,

Basilikum,

Salz, Pfeffer,

Olivenöl



Zubereitung:

Das Gemüse waschen.  Paprika vierteln, Strunk und Körner entfernen. 
Aubergine in ca. 1 cm dicke  Scheiben schneiden. Champignons gründlich waschen und die Stiele ausbrechen, dann halbieren. Zwiebeln in Scheiben schneiden.

Alles auf ein  mit Olivenöl belegtes Backblech geben. 

Mit Salz und Pfeffer würzen und  mit den Kräuter bestreuen. 

Bei 200° 40 min überbacken.

Alles vom Blech in ein Gefäss  hineingeben (auch das Öl dazugeben), mit Olivenöl aufgiessen,  damit alles gut abgedeckt ist und im Kühlschrank aufbewahren.



         

                    
                              


                              Antipasti

Hozzávalók:


5-6 vegyes paprika,

1-2 padlizsán, (lehet bele cukkinit is tenni)

500 g gomba,

3-4 gerezd foghagyma,

1-2 vöröshagyma,

1 szál rozmaring,

bazsalikom,

kakukkfű (friss vagy szárított)

olívaolaj

só, bors


Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paprikákat negyedeljük, szárát, magokat eltávolítjuk.

A gombát szintén alaposan megmossuk, kitörjük a szárát és félbevágjuk. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, a padlizsánt 1 cm-es szeletekre szeljük. Egy nagy tepsit alaposan megolajozuk, rárakjuk a zöldségeket, sózunk, borsozunk,  megszórjuk a fűszernövényekkel. Tulajdonképpen mindenféle zöldséget használhatunk tetszés szerint.
200°-on 40 percig sütjük. 
Egy kb. 1 literes dunsztos üvegbe rakjuk a sült zöldségeket. Az olajat a tepsiről ráötjük, majd  felöntjük  annyi olívaolajjal, hogy ellepje. A bazsalikomot csak most adjuk hozzá. 
Hűtőben tárolva pár napig eltartható.



Kommentare