Käsestangen - Sajtosstangli
Käsestangen
Zutaten:
550 g
Weissmehl,
1 Prise Backpulver,
1 Prise Backpulver,
100 g
gerieb. würziger Käse,
200 g
Schweineschmalz, oder, 225 g Butter,
3 Dotter,
260 g
Schmand oder Crème fraîche,
2 TL Salz
Zubereitung:
Alles gut
miteinander verkneten und in die Frischhaltefolie eingepackt, mindestens für 30
min kaltstellen.
Danach den
Teig ca. 5 mm auswalzen. Mit dem verquirlten Eiweiss bestreichen und mit 150 g
geriebenen Käse bestreuen.
Mit einem Pizzaschneider
Streifen schneiden und dann auf die gewünschte Länge teilen.
Wenn man den
Teig schön eng auf das Blech nebeneinander legt, dann langen es für 2
Bleche.
200°
vorgeheizt 20 min backen.
Sajtosstangli
Hozzávalók:
550 g fehérliszt,
1 csipet sütőpor,
1 csipet sütőpor,
100 g darált sajt, (Guyère),
200 g sertészsír, vagy 225 g vaj,
3 tojássárgája,
260 g 30%-os tejföl,
2 kk só
Elkészítése:
Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk, majd folpakkba csomagolva
legalább egy félórára hidegre tesszük.
Aztán kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk 150 g reszelt sajttal (pl. Guyérrel).
Derelyevágóval, vagy pizzavágóval felszeleteljük, először csíkokra, majd a kívánt hosszúságra. (Két tepsi lesz belőle, ha szép szorosan rakjuk egymás mellé.)
Aztán kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk 150 g reszelt sajttal (pl. Guyérrel).
Derelyevágóval, vagy pizzavágóval felszeleteljük, először csíkokra, majd a kívánt hosszúságra. (Két tepsi lesz belőle, ha szép szorosan rakjuk egymás mellé.)
Előmelegített sütőben 20 percig 200°-on sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen