Käsestangen - Sajtosstangli







                                                                Käsestangen



Zutaten:
 
550 g Weissmehl,
1 Prise Backpulver,
100 g gerieb. würziger Käse,
200 g Schweineschmalz, oder, 225 g Butter,
3 Dotter,
260 g Schmand oder Crème fraîche,
2  TL Salz

Zubereitung:

Alles gut miteinander verkneten und in die Frischhaltefolie eingepackt, mindestens für 30 min kaltstellen.
Danach den Teig ca. 5 mm auswalzen. Mit dem verquirlten Eiweiss bestreichen und mit 150 g geriebenen Käse bestreuen.
Mit einem Pizzaschneider Streifen schneiden und dann auf die gewünschte Länge teilen.
Wenn man den Teig schön eng  auf das Blech nebeneinander legt, dann langen es für 2 Bleche.
200° vorgeheizt 20 min backen.
        
                                                           Sajtosstangli


Hozzávalók: 


550 g fehérliszt, 
1 csipet sütőpor,

100 g darált sajt, (Guyère), 

200 g sertészsír, vagy 225 g vaj, 

3 tojássárgája, 

260 g 30%-os tejföl, 

2  kk só


Elkészítése:

Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk, majd folpakkba csomagolva legalább egy félórára hidegre tesszük.
Aztán kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk 150 g reszelt sajttal (pl. Guyérrel).
Derelyevágóval, vagy pizzavágóval felszeleteljük, először csíkokra, majd a kívánt hosszúságra. (Két tepsi lesz belőle, ha szép szorosan rakjuk egymás mellé.)
Előmelegített sütőben  20 percig  200°-on sütjük.


Kommentare