Apfel im Schlafrock und Quarkbällchen - Alma köntösben-vagy bundásalma kicsit másképp



                                           
                                    Apfel im Schlafrock




Zutaten:
1 Ei,
100 g Magerquark,
10 g /1 geh.  TL Zucker,
100 g Mehl,
60 ml Sahne,
1/3  TL Backpulver

Zubereitung:
Alles miteinander verrühren. Die entkernten Äpfel in Scheiben schneiden und die Quarkmasse draufstreichen.  In heissem Öl ausbraten. (zuerst gut aufheizen, dann zurückschalten) Auf Küchenkrepp legen. Zum Servieren mit Zimt und Puderzucker bestreuen.


Quarkbällchen


Von dem gleichen Teig,  mit 2 Teelöffel, runde Bällchen direkt in das Öl formen und ausbacken. Der Teig ist dann ideal, wenn sich die Bällchen von selber drehen beim Ausbacken.
Die Bällchen auf Küchenpapier legen. Man serviert Sie  mit Marmelade  oder einfach mit Puderzucker und Zimt.






 Alma köntösben-vagy bundásalma kicsit másképp


Tésztája:

1 tojás, 
100 g túró,
10 g /1 pupos kk cukor,
100 g liszt,
60 g tejszín,
1/3 kk sütőpor,

Elkészítése:

A hozzávalókat  alaposan  összekeverjük. Az almákat megmossuk, kiszedjük a magházat és szeletekre szeljük.
Mindkét oldalról megkenjük ezzel a tésztával és bő, forró olajban kisütjük. Konyhapapírra szedjük.
Tálaláskor meghintjük fehéjas cukorral.

                              

                                               Túrós egérke

Ugyanezt a tésztát 2 kk segítségével bő forró olajba szaggatjuk, mindkét oldalát megsütjük. Akkor jó a tészta aránya, ha az egérkék maguktól megfordulnak az olajban sütés közben. Konyhapapírra szedjük őket.  Lekvárral vagy csak cukorral meghintve tálaljuk. 


 




Kommentare