Apfel im Schlafrock und Quarkbällchen - Alma köntösben-vagy bundásalma kicsit másképp
Apfel im Schlafrock
Zutaten:
1 Ei,
100 g
Magerquark,
10 g /1 geh.
TL Zucker,
100 g Mehl,
60 ml Sahne,
1/3 TL Backpulver
Zubereitung:
Alles miteinander verrühren. Die entkernten Äpfel in Scheiben schneiden und die Quarkmasse draufstreichen.
In heissem Öl ausbraten. (zuerst gut aufheizen, dann zurückschalten) Auf
Küchenkrepp legen. Zum Servieren mit Zimt und Puderzucker bestreuen.
Quarkbällchen
Von dem gleichen Teig,
mit 2 Teelöffel, runde Bällchen direkt
in das Öl formen und ausbacken. Der Teig ist dann ideal, wenn sich die Bällchen von selber drehen beim Ausbacken.
Die Bällchen
auf Küchenpapier legen. Man serviert Sie mit Marmelade oder einfach mit Puderzucker und Zimt.
Alma köntösben-vagy bundásalma kicsit másképp
Tésztája:
1 tojás,
100 g túró,
10 g /1 pupos kk cukor,
100 g liszt,
60 g tejszín,
1/3 kk sütőpor,
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Az almákat megmossuk, kiszedjük a magházat és szeletekre szeljük.
Mindkét oldalról megkenjük ezzel a tésztával és bő, forró olajban kisütjük. Konyhapapírra szedjük.
Tálaláskor meghintjük fehéjas cukorral.
Túrós egérke
Ugyanezt a tésztát 2 kk segítségével bő forró olajba szaggatjuk, mindkét oldalát megsütjük. Akkor jó a tészta aránya, ha az egérkék maguktól megfordulnak az olajban sütés közben. Konyhapapírra szedjük őket. Lekvárral vagy csak cukorral meghintve tálaljuk.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen