Cocos-Würfel - Kókuszkocka








Cocos-Würfel




Für ein grosses Blech: ca 80-100 Stück.

Zutaten für den Teig:

330 g Zucker,
250 g Eier, je nach grösse 4-5 Stück, aufgeschlagen gewogen,
100 g Butter,
300 g Milch,
175 g Honig,
600 g Mehl,
1,5 Packungen Backpulver,
Vanille und Zitronenschale nach Geschmack,
1 Prise Salz,


Für die Schokoglasur:

400 g Zucker,
300 g Butter,
120 g Milch,
75 g Kakaopulver,
150 g Rum,
1 Prise Salz,

------------------------
400 g Kokosraspeln

Zubereitung:

Backofen auf 180° Unter-Oberhitze einschalten.

Für den Teig zuerst alle flüssige Zutaten in die Schüssel von der Maschine geben. Mit dem Schneebesen glatt rühren, dann kommen die restlichen Zutaten dazu. Alles wird schön glatt gerührt.
Ein grosses Blech mit Backpapier belegen. Den Teig reingeben und glattziehen. 
Im vorgeheiztem Backofen ca 30 Minuten backen. Nadelprobe erforderlich.
Nachdem der Boden ausgekühlt ist, kann man den schön mit einem scharfem Messer aufschneiden. Ich habe mit Absicht kleine Würfel geschnitten. (2,5x 2,5 cm) 
Jetzt kann man die Schokosauce zubereiten. Dazu alles in einen Topf geben und erwärmen.
In eine Schüssel den Kokosraspeln geben, in eine andere die Schokosauce giessen. Wenn man möchte, kann man die Kuchenränder abschneiden, aber auch ranlassen.
Mit Hilfe einer Gabel,  oder Stäbchen werden die Kuchenwürfel zuerst in die Schokosauce, dann in Kokosraspeln gerollt.
Dann werden sie auf ein Gitter gestellt. 
Wenn sie ganz ausgekühlt sind, kann man sie in dichte Boxen stellen und für ein Tag in den Kühlschrank legen. Danach kann man sie auch ohne Kühlschrank lagern.
 









                               Kókuszkocka

Hozzávalók egy  nagy gáztepsihez: (80-100 db)

330 g cukor,
250 g tojás, héja nélkül mérve, 4-5 db nagyságtól függően,
100 g vaj,
300 g tej,
175 g méz,
1,5 tasak sütőpor,
600 g liszt,
1 csipet só,
vanília és reszelt citromhéj ítlés szerint,

A csokiszószhoz:

400 g cukor,
120 g tej,
300 g vaj,
75 g kakaópor,
150 g rum,
1 csipet só,
-------------------------

400 g kókuszreszelék a forgatáshoz,


Elkészítése:

Bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra alsó-felső fokozatra.

A konyhagép üstjébe mérjük a folyékony hozzávalókat, egy habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is. Szép simára kidolgozzuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és a középső sínre toljuk az előmelegített sütőbe.
Kb. 30 perc alatt szép zsemleszínre sütjük. Mindenképpen tűpróbát kell végeznünk. Ha már nem ragad, kivehetjük. 
Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel a tésztát. Megmondom őszintén, én direkt kisebbre szeltem, mert nekem így gusztusosabbnak tűnik. (Kb 2,5cm x 2,5 cm) A széleket levághatjuk, de rajta is hagyhatjuk, kinek hogy tetszik.
Most elkészítjük a csokiszószt, ami szintén nagyon gyorsan megy. Mindent egy lábosba teszünk és felforraljuk.
Levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. 
A legjobb, ha egy lapos tálba öntjük a szószt, mellé egy másikba a kókuszreszeléket. Egy villa segítségével először a szószba, majd a kókuszba forgatjuk a tésztáinkat. Egy rácsra állítjuk őket.
Ha teljesen kihűltek, belepakoljuk jól záródó dobozokba és legalább 24 órára a hűtőbe tesszük. Majd azután már kivehetjük, több napig is eláll hűtés nélkül is.






 

Kommentare